Kontör dolandırıcılarının son numarası

Güncelleme Tarihi:

Kontör dolandırıcılarının son numarası
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 20, 2009 16:27

SON yıllarda polis ve askerin adını kullanarak kontör dolandırıcılığı yapanlar, şimdi de ‘Ergenekon terör örgütü' operasyonunun adını kullanarak kontör dolandırıcılığı yaptı.

Sakarya Müzisyen Derneği Başkanı Sefer Beyenal'ı telefonla arayan kendisini Cumhuriyet Savcısı olarak tanıtan kimliği meçhul kişiler ‘Fazla konuşma seni Ergenekondan içeri atarım’ diyerek 1650 kontör aldı.

Sapanca'daki bir etkinlikte geçen hafta görev yaptığı sırada telefonla arandığını söyleyen Müzisyenler Derneği Başkanı Sefer Beyenal, Ankara Emniyet Müdürlüğü'nden aradığını söyledi. Beyenal, şöyle dedi:
“Telefon numaramı söyledikten sonra ‘Albayın eşine küfür edilmiş, kredi kartınız da kopyalanmış. Size yardımcı olmak istiyoruz’ dedi. O anda bunların sahtekarlık için aradığını düşünemedim. Telefondan telsiz sesleri de geliyordu. Sonra bana ‘Seni savcıma bağlayacağım’ dedi. Kısa süre sonra kendisini savcı olarak tanıtan kişi telefonu aldı. Bana, albayın eşini tehdit ettiğimi, kredi kartımın kopyalandığını belirterek soruşturma için kontör göndermemi istedi. O an bunların sahtekarlık olacağını düşünemedim.”

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden kontör dolandırıcılığıyla ilgili daha önce cep telefonuna uyarı mesajı geldiğini söyleyen Beyanal sözlerini şöyle sürdürdü:
“Kendisini savcı olarak tanıtan kişi benim Emniyet Müdürlüğü'ne gitmemem için de uyarıda bulundu. Bana ‘Bazı polisler de bu işin içinde ortak. Sakın onlara bilgi vermeyin. Fazla konuşma seni Ergenekon'dan içeri atarım’ dedi. Korktum. Benden kontör alıp şifrelerini bildirmemi istedi. Bende yaklaşık 5 saat boyunca borç para alarak toplam 1650 kontör gönderdim. Daha sonra Emniyet Müdürlüğü'ne giderek şikayette bulundum. Beni arayan sabit ve kontörlü 2 telefon telefonu aradık. Ancak telefonların iptal edildiğini öğrendik. Şimdi polis araştırıyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!