Erduran sahnede bayıldı

Güncelleme Tarihi:

Erduran sahnede bayıldı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2009 01:56

75 yaşındaki keman virtüözü Ayla Erduran, dün gece Topkapı Sarayı’nda gerçekleştirilen konserde tansiyon düşmesi sonucu iki kez baygınlık geçirerek ambulansla hastaneye kaldırıldı.

Vakit Gazetesi’nin yayınları ve 11 Temmuz’daki İdil Biret Konseri’nde Alperen Ocakları’na mensup bir grubun yaptığı eylem nedeniyle Topkapı Sarayı’ndaki konser öncesi polis yoğun güvenlik önlemi aldı. Şef Cem Mansur yönetimindeki Ulusal Gençlik Senfoni Orkestrası’nın eşliğinde saat 20.30 sıralarında sahne alan Ayla Erduran 2’nci eser sırasında tansiyonu düşünce bayıldı. Saat 21.30’da yere düşen Ayla Erduran çevresindakilerin yardımıyla ayağa kalktı ve konsere devam edebileceğini söyledi. Sanatçı, saat 21.45’te 4’ncü eserin icrası sırasında da bayılınca, izleyiciler arasında bulunan bir doktor duruma müdahale etti. Doktor, Ayla Erduran’ın hastaneye kaldırılması gerektiğini belirtti. Erduran, çağrılan ambulansa konulurken izleyicilerden büyük alkış aldı. Erduran da sedye üzerinde seyircileri alkışladı. Çağlayan’daki Florance Nightingale Hastanesi’ne kaldırılan Erduran’ın sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Erduran’ın hastaneye kaldırılmasının ardından konsere devam edildi.

Konseri sanat ve iş dünyasından çok sayıda tanınmiş isim izledi. Programda, Saint-Saens, Borodin, Albeniz, Sarasate, Massenet, Brahms, Ravel ve Çaykovski’nin eserleri yorumlandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!