Münevver cinayetinde flaş gelişme

Güncelleme Tarihi:

Münevver cinayetinde flaş gelişme
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2009 14:11

Katil zanlısı Cem Garipoğlu’nun aile ve hizmetçilerinden oluşan 12 kişinin ifadesi alındı. Sorgulanan 12 kişinin sorgusuna iki bakanlık müfettişi de katıldı.

Haberin Devamı

MÜNEVVER KARABULUT'UN FOTOĞRAFLARI

 

İstanbul Etiler’deki bir çöp konteynırında kafası kesilerek öldürülmüş halde cesedi bulunan Münevver Karabulut cinayeti ile ilgili aranan Cem Garipoğlu’nun ailesi ve hizmetçilerinden oluşan 12 kişinin ifadesine başvuruldu.

Soruşturmaya bakan Cumhuriyet Savcılığın talimatı üzerine bu sabah Cem Garipoğlu’nun yakınlarının evleri arandıktan sonra 12 kişi gözaltına alınarak Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirildi. İfadeleri alınan Amcası Hayam Garipoğlu, ağabeyi Levent Garipoğlu, kuzeni Fulya Garipoğlu, kuzeni Fatih Garipoğlu, dedesi Kazım Garipoğlu, nenesi Sakine Garipoğlu, Sakine Güleç, Hizmetçi Besra Alivan, Eniştesi Selçuk Güleç, Halası Handan Güleç, Fatma Başer, Emine Başer savcılığın talimatıyla serbest bırakıldı.

İfadelerin ardından Hayyam Garipoğlu, emniyet çıkışında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Bu sabah erken saatlerde polis arkadaşlar, benim, annemin, kız kardeşimin evinde Cem’le ilgili arama yaptılar ancak bir şey bulamadılar. Bulamadıklarına dair tutanak tuttular. Sonra emniyette bize sorulan sorulara cevap verdik. Bildiklerimizi söyledik. Cem’in nerede olduğunu bilsek polise söyleriz ama bilmiyoruz. Daha önceleri de birkaç kez bilgimize başvurulmuştu. Şimdi de ayrılıyoruz. Bu konu 5.5 aydır gündemde var. Her gün bir şeyler yazılıp çiziliyor. Bu olayın medyada gündemde tutulmasına anlam veremiyorum. Her gün onlarca cinayet oluyor. Şehitler veriyoruz ancak bunlar çok kısa yayınlanıyor. Televizyonlarda küçük haber olarak geçiyor. Bu cinayetin bu kadar gündemde kalmasının arkasında başka sebepler var. Onları da siz bulun" dedi.

Öte yandan emniyet çıkışında Ahmet Şafak adlı bir vatandaş Hayyam Garipoğlu'na bağırarak tepki gösterdi.

 

Haberin Devamı

3 Mart'ta başı kesilerek öldürülen Münevver Karabulut'un katil zanlısı olarak Cem Garipoğlu aranıyor. Cem'in babası Mehmet Nida Garipoğlu tutuklu ve cezaevinde. Cem'in annesinin de en son ABD'de olduğu bilgisine ulaşılmıştı. Zanlının annesi hakkında da yakalanması istemiyle bülten çıkarılmıştı.

Haberin Devamı

EMEKLİ HAKİM DEDE OĞLUNU ADALETE TESLİM ETMİŞTİ

Uluslararası kırmızı bültenle aranan zanlı Cem'in dedesi Kasım Garipoğlu, emekli bir hakim. Kasım Garipoğlu, Sümerbank'a el konduğu zaman 8 gün gözaltında kalmış. Oğullarından Nida Garipoğlu (Cem'in babası) o dönem Almanya'daymış. Baba Kasım Garipoğlu oğlunu çağırmış: "Türkiye'de aranıyorsun hemen gel. Adaletten kaçmak yok."

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!