Kayıp turisti komandolar da bulamadı

Güncelleme Tarihi:

Kayıp turisti komandolar da bulamadı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2009 15:07

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'nde yürüyüş yapmak için kaldığı otelden geçen hafta ayrılan İngiliz turist 68 yaşındaki John Josep Kırkham'a hala ulaşılamadı.

Kayıp turisti jandarma, köylüler, paraşütçüler, arama köpeği ve profesyonel dağcılardan sonra bugün de komando askerler aradı.

Fethiye'nin Ovacık mevkisindeki kaldığı Dolphin Apart Otel’den geçan hafta Pazartesi günü ayrılarak Likya yürüyüş yolunda yürüyüşe çıkan ve geri dönmeyen İngiliz turist John Josep Kırkham, 1 hafta boyunca yapılan tüm aramalara rağmen bulunamadı. İngiliz turisti jandarma, köylüler, paraşütçüler, arama köpeği ve profesyonel dağcılardan sonra bugün de sabahın erken saatlerinden itibaren komando birliklerinden askerler aradı. Turistin köylüler tarafından en son görüldüğü yer olan Kozağaç Mevkii’nde yapılan aramalarda izine rastlanmadı. 30’a yakın eğitimli komandonun arama çalışmalarına bölgeyi çok iyi tanıyan köylü rehberler de katıldı. Kozağaç, Kirme, Uzunyurt, Belen Köyü ve Kabak’a kadar yapılan arama çalışmalarından bir sonuç alınamadı.

EŞİ, HAVUZBAŞINDA TATİL YAPIYOR

Eşiyle birlikte geldikleri otelde, kızı ve torunlarıyla havuz başında güneşlenerek tatilini devam ettiren ve rahat tavırlarıyla dikkat çeken turistin eşi 62 yaşındaki Sandra Kirkham ise şunları söyledi:

“Eşimi en son geçen Pazartesi sabah 06.00'da gördüm. 9 kilometrelik yürüyüşe gideceğini söyledi. Bir daha da geri dönmedi. O günden bu yana hiçbir ize rastlanmadı. En son görüldüğü Kozağaç mevkiindeki köylülerle konuştuk, onlar da sadece gördüklerini belirtti. Şu an tek isteğim eşimin sağ salim geri dönmesi. Eşim bulunana kadar Fethiye’de kalacağım.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!