AB masasına Ermeni memur

Güncelleme Tarihi:

AB masasına Ermeni memur
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2009 00:00

AB Genel Sekreterliği’ne uzman yardımcısı olarak görev yapacak Ermeni kökenli memur alınacak. Ermeni Patrikhanesi Ruhani Meclis Başkanı Başepiskopos Aram Ateşyan “Bu gençlerin de bizim kanalımızla seçilmesi konusunda mutabakata varıldı” dedi.

DEVLET Bakanı Egemen Bağış’a bağlı olan AB Genel Sekreterliği’ne alınacak Ermeni kökenli personelin ön elemesini Ermeni Patrikhanesi yapacak. Patrikhane Ruhani Meclis Başkanı Başepiskopos Aram Ateşyan’ın onayıyla geçen Cuma “LRAPER” adlı resmi internet sitesinde, “Patriklik Duyurusu- Avrupa Birliği Genel Sekreterliği’nde memur ya da sözleşmeli personel olarak çalıştırılmak üzere cemaat mensubu gençler aranmaktadır” duyurusu yayınlandı.

Ön eleme yapacağız

“Cemaat mensubu” vurgusunun yapıldığı duyurunun sonunda, “Yukarıda belirtilen koşullara uygun adayların öz geçmişlerini Patrikliğimiz Sekretaryası’na göndermeleri gerekmektedir” cümlesi yer aldı.

AB Genel Sekreterliği’nin vermesi gereken ilanın Patrikhane sitesinde yer alması ve başvurularda adres olarak Patrikhane Sekretaryası’nın gösterilmesiyle ilgili olarak Hürriyet’e konuşan Ateşyan, “AB Genel Sekreterliği makamından bize ‘Cemaatinize mensup gençlerden eleman almak istiyoruz’ bilgisi geldi. Bu gençlerin de bizim kanalımızla seçilmesi konusunda mutabakata varıldı. Çünkü cemaatimiz dini bir toplum. Patrikhanemizin kurallarına uyan kişilerin seçilmesi önemlidir” dedi. Ateşyan, “Başvuruları ön elemeden geçireceğiz. Cemaatimiz içinde saygın, karakteriyle örnek, sabıkası olmayan kişilerin seçilmesi gerekiyor. Çünkü orada kilisemizi ve cemaatimizi temsil edecekler. Bize iletilen özelliklere sahip herkesin oraya gitmesi söz konusu olmaz. Yapacağımız ön elemeden sonra dosyaları AB Genel Sekreterliği’ne yollayacağız. İşe alınacaklar, bizim gönderdiğimiz listeden seçilecek” diye konuştu.

AB Genel Sekreter Yardımcısı Burak Erdenir ise konuyla ilgili olarak “AB Genel Sekreterliği içinde azınlık mensubu bir personelimiz yok. Fakat, Türkiye’nin 50 yıllık AB sürecinde, toplumsal yapımızın tüm kesimlerinden elemana da ihtiyacımız var” demekle yetindi. Erdenir, AB Genel Sekreterliği Kanunu’nu esas alan bir sınav yönetmeliği hazırlığında olduklarını da vurgulayarak, “Bu noktada kimsenin dini, mezhebi bizi ilgilendirmiyor. Dolayısıyla azınlık cemaatlerine mensup vatandaşlarımıza yönelik bir ayrımcılık söz konusu olmaz” dedi.

Avrupa Birliği Genel Sekreterliği’nde görevli uzman ve uzman yardımcıları, hükümetin ile oluşturulan kurul ve komitelerin kararları doğrultusunda AB’yle ilgili araştırmalar; yurt içi veya yurt dışında etüt ve tercümeler yapıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!