Protestocu depremzedelere polis müdahale etti

Güncelleme Tarihi:

Protestocu depremzedelere polis müdahale etti
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2009 15:40

Marmara Depremi'nin ardından depremzedelerin oturması koşuluyla yaptırılan İzmit'teki deprem konutlarında çıkan olaylara polis müdahalesi sert oldu. Eylemci gençlerden birini sakinleştirmekte zorlanan polis, genci çöp kutusuyla birlikte itti.

Haberin Devamı

PROTESTOCU GENCE POLİSİN MÜDAHALESİ SERT OLDU

Marmara Depremi'nin ardından dönemin Irak Devlet Başkanı Saddam Hüseyin'in talimatıyla Irak Kızılayı'nın 10 milyon dolarlık bağış petrol yardımı ile depremzedelerin oturması koşuluyla yaptırılan İzmit'teki deprem konutlarında çıkan olaylara polis müdahale etti. Depremzedeler, Valilik kararıyla bir bürokratın buradaki konutlara yerleşmesi için getirilen eşyalarını içeri alınmasını engellemeye çalıştı. Polisin müdahale ettiği olaylara karışan bazı depremzedeler gözaltına alınırken, konutlar önünde de çekyatlar ateşe verildi.

Marmara'yı vuran deprem ardından yaptırılan ve ‘Saddam Konutları' olarak da adlandırılan İzmit'in Arızlı Mevkii'ndeki 230 konuta, kalıcı konutlardan hak sahibi olamayan ancak depremde aile fertlerinden birden fazla kişiyi kaybeden depremzedeler yerleştirildi. Konutların depremzedeler için yapılmasına rağmen, 5 yıllık süre sonunda Kocaeli Valiliği ve Özel İdare Müdürlüğü, buradaki depremzedelere “Burada oturma süreniz doldu” diyerek çıkmalarını isterken boşalan konutlar Vali yardımcıları ile daire müdürleri lojman olarak verilmeye başlandı.

Haberin Devamı

Deprem konutlarındaki dairelerden 80'ine Vali muavinleri ve diğer bürokratlar yerleştirilirken, diğer depremzedeler konutları boşaltmadı. Depremzedeler bu konutların kendileri için yapıldığını lojman olarak kullanılamayacağını savunarak sık sık protesto gösterisi yaparken bugün öğle saatlerinde Bölge Çalışma Müdür Yardımıcı Ercan Kale'nin eşyaları kamyonetle gönderildi. Depremzedeler barikat kurarak aracın geçişine izin vermedi. Bunun üzerine Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet ekipleri gönderdi. Gelen polislerin müdahalesi üzerine deprem konutları bölgesinde arbede çıktı.

Polisler 10 depremzedeyi gözaltına alırken, bazı depremzedeler de binaların önünde çekyatları ateşe verdi. Bunun üzerine itfaiyeden yardım istendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!