Ceza kesen polislerle karakolluk oldu

Güncelleme Tarihi:

Ceza kesen polislerle karakolluk oldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2009 08:09

Fatih'te maddi hasarlı kaza yapan Avukat Nurcan Y.'nin cipinin muayene ve trafik sigortası olmadığı gerekçesiyle ceza kesen trafik polislerine, “Ben Kadir Topbaş'ın basın danışmanının eşiyim. Bana ceza kesemezsiniz. Aksi taktirde konu başka yerlere intikal eder” diyerek memurlara saldırdığı iddia edildi. Her iki taraf da hastaneden darp raporu alarak birbirlerinde şikayetçi oldu.

Haberin Devamı

İddialara göre Nurcan Y., cipiyle saat 02.30 sıralarında Vatan Caddesi'nde kaza yaptı. Cipte bulunan akrabası Nuran U. ve oğlu ile birlikte kazadan yara almadan kurtulan Nurcan Y. olay yerine polis çağırdı. Polis maddi hasarlı kazalarda rapor tutmadıklarını belirterek,Nurcan Y.'ye raporu kendisinin tutması için tutanak belgesi verdi. Ancak Nurcan Y., ısrarla polisin rapor tutmasını istedi. Kaza raporu tutan polis memuru, cipin trafik muayene tarihinin geçtiği gerekçesiyle de Nurcan Y.'ye ceza yazdı.

TARTIŞMA POLİS MERKEZİNDE BİTTİ
Kendisine ceza yazılmasına sinirlenen Nurcan Y. ile polis memuru arasında başlayan tatışma kısa sürede büyüdü. Polis memurlarının iddiasına göre, kendilerini tehdit eden Nurcan Y. “Sicil numaranızı verin. Ben yapacağımı biliyorum” dedi. Daha sonra memurlardan birinin üzerine yürüyen Nurcan Y., polisin düğmesini koparıp, kolunu tırnağıyla yaraladı. Nurcan Y. ise olay yerine çağrılan asayiş ekiplerine, iki polisin de kendisine hakaret ettiğini, birinin ise üzerine yürüdüğünü iddia etti.

Haberin Devamı

Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde darp raporu alan iki taraf da Şehit Tevfik Fikret Erciyes Polis Merkezi'ne giderek birbirlerinden şikayetçi oldu.
Bir süre sonra polis merkezine gelen Nurcan Y.'nin eşi Ahmet Y., “Ufak bir kavga olmuş. Her iki tarafta şikayetçi. Tam olarak ne olduğunu eşimle konuştuktan sonra öğreneceğim” diye konuştu.

Konuyla ilgili İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın polis merkezini arayarak bilgi istediği de söylendi.

”Eşim böyle bir şey söylemez“

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın basın danışmanı Ahmet F. Y., Fatih'te, maddi hasarlı kaza yapan avukat eşinin ceza kesen trafik polislerine, “Bana ceza kesemezsiniz”şeklinde konuşmadığını söyledi. Ahmet F. Y., “Eşim böyle bir şey söylemez. Orada değildim. Eşime sordum. 'Ağzından kaçmış olabilir mi?' diye. 'Yok. Avukat olduğumu bile en son söyledim' dedi. Eşim böyle biri değil” diye konuştu.

Ahmet F. Y. olaylı geceyi şöyle anlattı:

“Üç aracın karıştığı bir kaza. İki araç eşimin aracına çarpmış. Çarpanlar hatalı olduklarını kabul etti. Ben kazadan sonra olay yerine gittim. Tutanak tutulmasını istediler. Üç araç karıştığı için biz tutanağı yazamadık. Polis çağırdık. Polis, aracın trafik sigorta poliçesi bulunmadığı için bağlayacağını söylemiş. Ben bu sırada yetiştim. 'Var' dedim. Yanımızda değildi. 'Getirebilirim' dedim. İş yerinden aldım, geldim. Ben yokken bağlama cezasından tartışma çıkmış. Eşim tutanak için 'Ben de avukatım yardımcı olayım' demiş. Üzerine yürüyorlar. 13 yaşındaki oğlum korkup annesine sarılıyor. Eşimin kız kardeşi de karışıyor. 19 yaşındaki oğlu da araya giriyor. Polisler onun üzerine yürümüş. İki polis, aracın etrafından koşturup 19 yaşındaki genci vurmuşlar. Bizimkiler de şikayetçi oldu.”

 


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!