Gökçen öğretmenin ölümü gizlenecek

Güncelleme Tarihi:

Gökçen öğretmenin ölümü gizlenecek
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2009 00:00

Samsun’da motosiklet kazasında hayatını kaybeden Gökçen Yılmaz’ın ölümü, sadece aile ve arkadaş çevresinde değil, görev yaptığı okulda da büyük üzüntü yarattı. Yılmaz’ın ölümü 23 zihinsel engelli öğrencisinden gizlenecek.

Haberin Devamı

GÖKÇEN'İN AİLESİ YIKILDI

SAMSUN’da motosikletiyle TIR’a çarparak hayatını kaybeden Anadolu Üniversitesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü mezunu Gökçen Yılmaz, Kıraç’taki Mavi Yeşil Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde, zihinsel engelli 23 çocuğa birebir eğitim veriyordu. Yaklaşık beş aydır burada çalışan Gökçen Yılmaz, haftanın altı günü Pendik’teki ağabeyinin evinden motosikletiyle Kıraç’taki işyerine geliyordu. Her gün yedi zihinsel engelli öğrencisine birebir ders veren Gökçen Yılmaz, 30 Mayıs’ta yapılan yıl sonu müsameresinde, öğrencileri ile birlikte oyunlar oynayıp şarkılar söyledi. Gökçen Yılmaz’ın artık gelmeyeceği, yavaş yavaş yokluğunu hissetmeye başlayan öğrencilerine söylenmeyecek. Aynı yerde çalışan yakın arkadaşı Muhammet Aksona, Gökçen Yılmaz ile ilgili şunları söyledi:

Arkadaşının ölümü sarstı

Haberin Devamı

“Sürekli internet sitelerinden yeni bir şeyler öğrenmeye çalışıyordu. Çok fazla araştırıyordu. Bizi bile motosiklet sitelerine üye yapmıştı. Ağabeyi gibi gördüğü Mevlüt Göktaş, Şile’de gözleri önünde hayatını kaybetmişti. Bu olay onu psikolojik olarak yıpratmıştı. Kafasını toplamak için Karadeniz turuna çıkmıştı. Gelecekle ilgili de çok güzel planları vardı. Birkaç yıl sonra KPSS’ye girip, bir devlet okulunda çalışmak istiyordu. Öğrencileri ile iletişimi gayet iyiydi. Yaşamı çok seven bir insandı. Ölmeden iki gün önce telefonla görüştük. Bana, ‘Kafamı topladım. Kendime geldim. Moral olarak düzeldim’ demişti. İşyerine yakın bir yerlerde ev de tutacaktı.”

Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nin Müdürü Erhan Uysal ise tüm öğretmenlerinin işini en iyi şekilde yaptığını, ancak, çocuklar üzerinde Gökçen Yılmaz’ın ayrı bir ilgisinin bulunduğunu belirterek, “Gerçekten çok iyi bir öğretmendi. Engelli çocuklarla ilgilenmek, onlara bir şeyler öğretmek gerçekten zor ve sabır gerektiren bir iştir. Gökçen Hoca bunu en şekilde ve çok severek yapıyordu” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!