Kılıçdaroğlu'ndan vesikalı kadın düzeltmesi

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğlundan vesikalı kadın düzeltmesi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 2009 13:55

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesiyle ilgili dün yaptığı açıklamalara konunun muhatabından henüz bir yanıt gelmediğini ifade ederek, “İstanbul anakent belediyesinin bu kadar uzun süre sessiz kalması çok ilginç” dedi. Ayrıca Kılıçdaroğlu, vesika almak için bekleyen kadın sayısıyla ilgili "Dile getirdiğim 60 bin sayısı, Şefkat-Der'in açıklamalarıydı. Ama 6 bin diyorlarsa saygı duyarım" dedi.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, Edirne'nin Havsa İlçe Belediyesince düzenlenen 9. Tarım Aletleri Hayvancılık Emtia Festivali'ne katılmak üzere geldiği ilçede, Belediye Başkanı Oğuz Tekin ve CHP Havsa İlçe teşkilatını ziyaret etti.

Kılıçdaroğlu, ziyaretlerin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, “Türkiye'de vesika almak için sıra bekleyen kadın sayısı” ile ilgili sorusu üzerine, kendisinin dile getirdiği (60 bin) sayısının ŞEFKAT-DER'in gazetelerde yer alan açıklamaları olduğunu ifade etti.

“Ama ŞEFKAT-DER bu sayı 60 bin değil, 6 bin diyorsa ona da saygı duyarım” diyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

“Sayı önemli değil, 6 bin kişi dahi vesika almak için sıraya giriyorsa bu daha olağanüstü bir rakamdır. Bir kadının beden işçisi konumuna getirilmesi izlenen ekonomik politikaların sonucudur. Bugün bu sayı 6 bin. Gelecekte bu sayının artmayacağını kim garanti edebilir? Kadınlar çoluk çocuğunu geçindiremiyor. Derinleşen bir ekonomik kriz var. Emekliler perişan. Biz bu gerçeğe dikkat çektik. Ben daha önce ŞEFKAT-DER'in gazetelerde yer alan açıklamalarını dile getirdim. Ama ŞEFKAT-DER bu sayı 60 bin değil, 6 bin diyorsa ona da saygı duyarım. Burada ben rakamı İçişleri Bakanından beklerdim. Türkiye de bu noktada gerçekler, rakamsal olarak nedir, Bakanlık bir rakam verirse daha mutlu olurum.”

İBB'DEN AÇIKLAMA GELMEDİ

Haberin Devamı

Bir başka gazetecinin, “CHP İstanbul İl örgütünde dün İstanbul Büyükşehir Belediyesiyle ilgili açıklamalarına” ilişkin soruya, “İstanbul Büyükşehir Belediyesinden henüz bir açıklama gelmedi” yanıtını verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin yanıtını merakla beklediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

“İstanbul anakent belediyesinin bu kadar uzun süre sessiz kalması çok ilginç. İstanbul Büyükşehir Belediyesinin buna yanıt veremeyeceği ortaya çıkıyor. Ben bunu bildiğim için sorularımı zaten sayın Başbakana yöneltmiştim. Sayın Başbakandan yanıt bekliyorum. Sayın Başbakan, yarın cuma namazına gidecek. Fakir, fukara, garip gurabanın hakkını koruyacağını söylemişti. Sayın Başbakan halk adamı olduğunu, (kim yolsuzluk yaparsa onun kellesini koparırım) demişti. (Türkiye hukuk devletidir. Guguk devleti değildir) demişti. Sayın Başbakandan şimdi yanıt bekliyoruz. Yargıda kesinleşmiş kararları uygulamayan bir idare bir ülkede varsa o ülke hukuk devleti midir? Yoksa guguk devleti midir?”

BALBAY ZİYARETİ


Kemal Kılıçdaroğlu, diğer bir gazetecinin “Dün Silivri Cezaevi'nde görüştüğünüz Gazeteci Mustafa Balbay ile özel konular konuştunuz mu?” sorusunu da şöyle yanıtladı:

“Gazetede sürekli neden yazmadığını sordum. O da (haftada 2 gün ancak yazabiliyorum. Burada yeteri kadar haber toplamak mümkün değil) dedi. Bu da doğal bir şey zaten. Balbay, bu arada Eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök'ün yaptığı açıklamaların çok önemli olduğunu ifade etti. Hilmi Özkök'ün ordunun içinde bazı hareketlerin olduğunu ifade etmesi Balbay açısından çok önemli. Balbay da o dönemde bunları haber yapmıştı. Balbay'ın haberleri dönemin Genelkurmay Başkanı tarafından doğrulandığına göre o zaman tutukluluk hali de ortada kalmamıştır. Ama sonuçta buna yargı karar verecek.”

Kılıçdaroğlu, daha sonra 9. Tarım Aletleri Hayvancılık Emtia Festivalinin açılışına katıldı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!