Bodrum yangınında felakete 100 metre

Güncelleme Tarihi:

Bodrum yangınında felakete 100 metre
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2009 11:40

MUĞLA’nın Bodrum İlçesi'nde makilik alanda çıkan yangın tatilcileri korkuttu. Şiddetli rüzgarın etkisi ile hızla yayılan yangın, tatil sitelerine 100 metre kadar yaklaştı. 17 hektarlık alanda etkili olan yangın, güçlükle kontrol altına alındı.

Haberin Devamı

BODRUM'DAKİ YANGINDAN FOTOĞRAFLAR

Yangın dün saat 23.00 sıralarında Turgutreis Beldesi Mandıra Mahallesi mevkiinde 3 ayrı noktada çıktı. Bodrum Orman İşletme Şefi Doğan Demir, yangına 4 arazöz, 12 itfaiye aracı, üç su traktörü, 40 orman işçisi ile müdahale ettiklerini söyledi. Çevredekiler de kazma ve küreklerle çalışmalara katıldı. Jandarma, Mandıra Mahallesi ile Yahşi Yalısı'ndaki yaklaşık 2 bin konutun bulunduğu 12 tatil sitesi etrafında güvenlik önlemi aldı. Rüzgarın aniden yön değiştirmesi ile bazı tatil sitelerine 100 metre kadar yaklaşan alevler nedeniyle Ortakent- Yahşi Belediyesi'ne ait bir arazöz yanma tehlikesi geçirdi.

Alevlerin 13 kilometre uzaklıktaki Bodrum’dan rahatlıkla görüldüğü yangın sırasında Bitez, Konacık ve Ortakent- Yahşi beldeleri ile ilçe merkezinde Gümbet Mahallesi duman altında kaldı. Bodrum- Akyarlar yolu yaklaşık bir saat kapalı kaldı. Yangın bugün saat 05.00 sıralarında kontrol altına alınabildi. Soğutma çalışmaları devam eden yangınla ilgili olarak jandarma soruşturma başlattı.

Bank Ev Tatil Sitesi’nde evi bulunan Fatma Sanem Döner, alevlerin 3 saat içerisinde villaların yanına kadar geldiğini belirterek, “Şiddetli rüzgarın da etkisi vardı. Otlar çok kuru ve büyük, bu nedenle alevlerin hızına söndürme ekipleri de yetişememiş olabilir. Sabaha kadar büyük tedirginlik yaşadık. Kabus dolu bir geceydi” dedi.

 

  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!