Hepimiz Türk’üz

Güncelleme Tarihi:

Hepimiz Türk’üz
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2009 00:00

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, "Kürt kökenli vatandaşlarımızın çok ciddi sorunları olduğunu görüyor, büyük üzüntü duyuyorum. Bu büyük sorun, boş sözle geçiştirilmemeli" dedi.

Hükümete, "Türk milleti lafını Anayasa’dan çıkaracak, bu da bizi kaynaştıracakmış! Haydi canım sen de" diye seslenen Baykal, partisinin grup konuşmasında özetle şunları söyledi:

Başbakan öğrensin

Türk milleti, bizim milli kimliğimizdir. Bu, Abhaz, Kürt, Çerkez, Laz, Gürcü, Arap olmamıza engel değil. Başbakan milli kimliği atlayarak, Türklüğü de milli kimlik olarak değil etnik kimlik olarak sayıveriyor. Bu yanlıştır. Türk kimliği bir etnik kimlik değil, bunu Başbakan öğrenmeli. Başbakan’a, milli kimliğimiz Türk kimliğini unutmak, unutturmaya çalışmak yakışmaz. Başbakan kafa karışıklığı içinde. Anayasa’daki Türk milleti milli kimliktir. Ama herkesin onur duyduğu bir de etnik kimliği var. Milli kimlik, etnik kimliğe engel değil, ikisi birbiriyle çatışma içinde de değil. Hepimiz Türk milletinin bir parçasıyız.

Hamasetten çıkar

Kürt vatandaşlarımızın ciddi sorunları olduğunu, kendilerini ’Büyük Türkiye’den dışlanmış gibi hissettiklerini, gençlerin bu büyük Türkiye’de bir gelecek göremediklerini görüyor, büyük üzüntü duyuyorum. Bu büyük sorun, boş sözle geçiştirilmemeli. O bölge çocuk ve gençlerine en iyi doktor, mühendis, sanatçı, siyasetçi, bilim adamı olabilme umudu vermek, bir hamaset olmaktan olmaktan çıkarılıp gerçeğe dönüştürülmeli. Türkiye yol ayrımında, biz ayrıştırıcılığa karşıyız, birleşme ve kaynaşmadan yanayız.

’Türk Milleti’ni Anayasa’dan çıkaracak... Hadi canım sende

’Türk Milleti’ lafını Anayasa’dan çıkaracak, bu da bizi kaynaştıracakmış! Haydi canım sen de... Milli kimliğimiz Türk milleti olarak kalacak. Anayasamızda onu değiştirmeye kimsenin hakkı yok, bunun zihinlerde yer ediyor olmasından da üzüntü duyuyoruz. Milli eğitime etnisiteyi sokmak tehlikeli olur. O ’milli’ lafı, uluslaşma sürecinde hepimiz aynı miletin çocukları olmaya çalışırken, birbirimize düşman olmayalım, sevelim-sayalım diye orada. Eğitime dini, tarikatçılığı sokarak zaten en büyük zararı verdiler.

Bizi etnisiteyle bölmek istiyorlar

Şimdi etnisiteyi sokarak milletini dilini, kültürünü, değerlerini eğitim yoluyla bölmek istiyorlar. Anayasa’nın milli kimlik kavramıyla oynamayın, üniter yapımıza dokunmayın. Geride kalanlara karşı gerekirse, pozitif ayrımcılık yapalım, birbirimizle kaynaşalım. Bu hedefe yönelik olarak her türlü öneriyi birlikte destekleriz.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!