İzmir Seferihisar'da yangın

Güncelleme Tarihi:

İzmir Seferihisarda yangın
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2009 17:26

İzmir'in Seferihisar ilçesinde otluk alanda çıkan ve ormanlık alana sıçrayan yangının şiddetli rüzgarın da etkisiyle hızla büyüdü. Yerleşim birimlerini tehdit eden yangına karşı evler boşaltıldı. Yangın kısmen kontrol altına alınırken ekiplerin çalışmaları sürüyor.

Haberin Devamı

SEFERİHİSAR'DA YANGIN

YANGIN BÖLGESİNDEN İLK GÖRÜNTÜLER / VİDEO

İzmir'in Seferihisar ilçesiyle Doğanbey Körfezi arasında otluk alanda çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle ormanlık alana sıçradı. Yangın nedeniyle 3 tatil sitesi ve 1 köy boşaltılırken, yangının ilk tespitlere göre 500 hektarlık alanda etkili olduğu belirtildi.

Yangına İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 6 yer ekibi, 30 arazöz, 11 dozer, 9 uçak ve 4 helikopter müdahale ederken, Doğanbey Eski Köyü tarafına ilerleyen yangın nedeniyle Seferihisar Belediyesi, anonslarla vatandaşları, evleri boşaltmaları konusunda uyardı.

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, rüzgarın çok sert esmesi nedeniyle yangının büyüdüğünü belirterek, alevlerin Doğanbey köyü yakınındaki Eski Köy tarafına ilerlediğini, buradaki yerleşim birimlerinin boşaltılmasına başlandığını bildirdi.

Haberin Devamı

İzmir Orman Bölge Müdürü İbrahim Çiftçi de şiddetli rüzgarın etkisiyle yangının büyüdüğünü ve yerleşim yerlerini tehdit ettiğini söyledi.

Eski Köy olarak bilinen Doğanbey Köyündeki evlerin yanı sıra Ömür beldesinde bulunan tatil siteleri olan Saklıkent, Derya Sitesi, Doğakentte bulunan evler, sivil savunma ekipleri ve belediye ekipleri tarafından boşaltıldı.

Tatil sitelerindeki evlerinden tahliye edilenler yol kenarında bekletilirken, görgü tanıkları, yangının başladığı ilk sıralarda kendilerinin müdahale ettiğini, ancak rüzgarın etkisiyle büyümesi üzerine jandarmanın gelerek kendilerini bölgeden uzaklaştırdığını ifade ettiler.

Köylüler hayvanlarının da telef olduğunu anlattılar.

VALİ KIRAÇ

İzmir Valisi Cahit Kıraç, yaptığı açıklamada, yangının söndürme çalışmalarının devam ettiğini belirterek, hava unsurlarının bölgeye yönlendiğini, güneş batmadan bu felaketin atlatılmasını ümit ettiğini kaydetti. Çıkış nedeninin belirlenmeye çalışıldığını, jandarmanın ve başsavcının bölgede inceleme yaptığını ifade eden Vali Kıraç, olayın tüm adli boyutuyla incelendiğini söyledi.

Haberin Devamı

Duman nedeniyle söndürme çalışmalarında ekiplerin zorlandığını ifade eden Vali Kıraç, orman ekiplerinin deneyimi nedeniyle zorlukların üstesinden geldiğini anlattı. Vali Kıraç, “Büyükşehir Belediyemiz ve yatırımcı kuruluşların araçları da kullanılıyor. İnşallah hava kararmadan yangını kontrol altına alırız. Şu anda tamamen kontrol altında demiyorum ama çalışmayı sonladırmak üzere olduğumuzu söyleyebiliriz” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da belediye olarak tüm itfaiye gücüyle yangına müdahale ettiklerini belirterek, “Daha çok yerleşim alanlarını korumaya çalışıyoruz. Kriz masasının direktifleri doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 500 hektar, ciddi bir alan. İstatistik olarak bilmiyorum ama son dönemlerde yaşanan en büyük yangın” dedi.

Haberin Devamı

Yangın bölgesindeki ambulanslar, dumandan etkilenen orman işçilerine müdahale ederken, yangında ciddi yaralanmaların olmadığı bildirildi.

Bu arada Saklıkent sitesindeki bazı vatandaşlar, siteye yakın bölgede yer alan çamlık alanın iyi temizlenmediğini öne sürerek, bu konuda yetkililere tepki gösterdi.

Vali Kıraç bazı televizyon programlarının canlı yayınlarına katılmasının ardından, vatandaşların sorunu anlatması için bir kişiyi makam arabasına çağırdı.

Yangının söndürme çalışmalarını Vali Kıraç ve Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun yanı sıra İzmir Orman Bölge Müdürü İbrahim Çiftçi ile Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer de inceliyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!