İddianameden çıktılar

Güncelleme Tarihi:

İddianameden çıktılar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2009 00:00

2. Ergenekon İddianamesi’nde, Osman Yıldırım’ın ifadelerine dayanarak Cumhuriyet Gazetesi’ne el bombası atılması olayına karıştıkları iddia edilen Veli Küçük, Fikri Karadağ, Mehmet Zekeriya Öztürk ve Kuddusi Okkır’ın isimleri, 3. Ergenekon İddianamesi’nde çıkarıldı. Son iddianamede sadece Muzaffer Tekin ve Oktay Yıldırım’ın adı kaldı.

ERGENEKON’un 3’üncü iddianamesinde, Cumhuriyet Gazetesi’ne el bombası attıkları öne sürülen sanıkların sayısı azaldı. İkinci iddianamede saldırıların arkasındaki isimler; emekli Tuğgeneral Veli Küçük, Muzaffer Tekin, eski Yüzbaşı Mehmet Zekeriya Öztürk, emekli Kurmay Albay Fikri Karadağ, Oktay Yıldırım ve tutukluyken kanserden ölen Kuddusi Okkır’dı. Ancak son iddianamede sadece Muzaffer Tekin ve Oktay Yıldırım’ın ismi kaldı.

2’ncideki ifade Cumhuriyet Gazetesi’ne bomba atılması, ikinci iddianamede Osman Yıldırım’ın ifadesine dayanılarak şöyle anlatılıyordu:

“Osman Yıldırım, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nda alınan ifadesinde; bombaların kendisine teslim edildiği ve bir öncesinde yapılan Cumhuriyet Gazetesi’ne bomba atılması teklifinde bulunulduğu toplantıya Veli Küçük, Muzaffer Tekin, Mehmet Zekeriya Öztürk, Mehmet Fikri Karadağ, Kuddusi Okkır ve Oktay Yıldırım’ın katıldığını, Veli Küçük’ün bombaların teslim edildiği toplantıda olmadığını ancak kendisine 500 bin dolar karşılığı Cumhuriyet Gazetesi’ne bomba atılması eylemini teklif ettiğini, kendisinin zaten Veli Küçük, Muzaffer Tekin ve Oktay Yıldırım’la geçmişe dayanan tanışıklığının olduğunu beyan etmiştir.”
Bombalama eylemine üçüncü iddianamede, “Örgütün darbe zemini oluşturmak amacıyla gerçekleştirdiği toplumda infial uyandıran eylemler” başlığı altında yeniden yer verildi. Burada Yıldırım’ın ifadesi şu şekilde yer aldı:

Son ifadede 4 isim eksildi

“Osman Yıldırım alınan ifadesinde; Cumhuriyet Gazetesi’nin bombalanması eylemini Muzaffer Tekin’in talimatıyla gerçekleştirdiklerini, olayda kullanılan el bombalarını da Ataşehir’de bir evde yapılan toplantıda bizzat Muzaffer Tekin’in verdiğini, hatta bu toplantıda Oktay Yıldırım’ın da bulunduğunu, bu eylemleri para için yaptığını, bu eylemleri karşılığı Muzaffer Tekin’in kendisine 500 bin dolar vermeyi vaat ettiğini, gazetenin bombalanması eylemini bizzat arkadaşları Tekin Irşi, İsmail Sağır ve Alparslan Arslan’ın gerçekleştirdiğini beyan etmiştir.”

‘Baz’ kayıtları

3. iddianame hazırlıkları sürerken, mahkemenin istediği baz istasyonu kayıtlarına göre sanıklardan Küçük, Öztürk, Karadağ ve Okkır, saldırı kararının alındığı öne sürülen 30 Nisan tarihinde Ataşehir’de görünmemişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!