Eşi tedavi edilmeyince ‘fuhuş yapılıyor’ iftirası attı

Güncelleme Tarihi:

Eşi tedavi edilmeyince ‘fuhuş yapılıyor’ iftirası attı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2009 16:49

ISPARTA'nın Atabey İlçesi'nde keneni ısırdığı eşinin tedavisiyle ilgilenilmediğini ileri süren Şehabettin S., Toplum Sağlığı Merkezi çalışanlarını “Burada gece gündüz fuhuş yapılıyor” diye Sağlık Bakanlığı'na şikayet etti.

Yapılan incelemede olayın asılsız olduğu belirlenirken, Atabey Kaymakamlığı ‘kamu görevlilerine iftira atmak’tan Şehabettin S. hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

22 Mayıs 2009 tarihinde eşini kene ısıran ve kendi çabasıyla keneyi çıkaran Şehabettin S., Atabey Toplum Sağlığı Merkezi'ni telefonla arayarak, burada çalışan hemşireden, kene ısırmasına karşı müdahale yapılmadığını ve gerekli ilacın olmadığını öğrendi. Şehabettin S. ertesi gün eşiyle birlikte Toplum Sağlığı Merkezi'ne gitti. İddiaya göre, Şehabettin S.'ye, aynı hemşire müdahale yapamayacaklarını, gidip istedikleri yere şikayet edebileceklerini söyledi.

Eşiyle ilgilenilmemesine kızan Şehabettin S., Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi'ni arayarak, merkezde gece gündüz fuhuş yapıldığı yönünde şikayette bulundu. Atabey Kaymakamlığı ise Toplum Sağlığı Merkezi'nde görevli 31 çalışanın iddia sahibinden şikayetçi olmak istemesi üzerine Atabey İlçe Sağlık Grup Başkanlığı adına Şehabettin S. hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na ‘iftira’ ve ‘gıyapta hakaret’ iddiasıyla suç duyurusunda bulunuldu.

Savcılıkta ifade veren Şehabettin S., gerek görevli hemşirenin davranış şekli, gerek müdahalenin yapılmaması, gerekse Merkez’in çalışma koşullarını beğenmediği için şikayet hakkını kullandığını, fuhuş yapıldığını söyleyerek kurumun denetlenmesini istediğini söyledi. Şehabettin S., görevlilerin görevini gerektiği gibi yerine getirmediklerini ifade etmeyi amaçladığını, kurumda herhangi bir kimsenin fuhuş yaptığını görmediğini, o andaki psikolojisi nedeniyle şikayette bulunduğunu, hakaret veya iftira gibi bir kastı olmadığını kaydetti. Cumhuriyet Savcılığı da iftira ve hakaret suçunun yasal unsurlarının bulunmadığı gerekçesiyle Şehabettin S. hakkında soruşturmaya gerek olmadığına karar verdi.

Atabey Toplum Sağlığı Merkezi’ne yönelik şikayete, sağlık sivil toplum örgütlerinden tepki geldi. Türk- Sağlık Sen Şube Başkanı Ahmet Camuzcu, konuyu yargıya taşıyacaklarını ve Şehabettin S. hakkında ceza ve tazminat davası açacaklarını belirtti. Camuzcu, “Üzerimize büyük bir iftira atılmıştır. Bu merkezde karı- koca çalışan üyelerim mevcut. Böyle bir iftiranın onlara vereceği zararı kim karşılayacak. Çalışanların hakkını sonuna kadar arayacağımızın bilinmesini istiyorum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!