Hafta sonu yağışlı geçecek

Güncelleme Tarihi:

Hafta sonu yağışlı geçecek
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2009 12:59

Bunaltıcı sıcaklar, özellikle Akdeniz ve Ege sahillerini kavurmaya devam ederken, diğer yerlerde mevsim normallerine dönecek. Karadeniz, İç Anadolu ve Marmara’da da yer yer kuvvetli yağış olacak.

Haberin Devamı

İŞTE 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ

İSTANBUL'DAN YAĞIŞ MANZARALARI

YILDIRIM 4 CAN ALDI

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü’nden elde edilen bilgilere göre; bugün Türkiye'nin kuzey kesimleri ile Doğu Akdeniz'de aralıklı ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Yağışların; öğle saatlerinden itibaren İstanbul, Kırklareli, Kocaeli, Sakarya, Karabük, Kastamonu, Sinop, Rize, Artvin ve Ardahan çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

Rüzgâr, Genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif arasıra orta kuvvette, Marmara ve Kuzey Ege kıyıları ile yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetli olarak esecek.

BÖLGELERDE HAVA

Marmara: Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Yağışların; öğle saatlerinden itibaren İstanbul, Kırklareli, Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Rüzgâr; bölge genelinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olacak.

Ege: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzey ve iç kesimleri parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Kütahya çevreleri kısa süreli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olurken rüzgâr Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetlice esecek.

Akdeniz: Az bulutlu ve açık, zamanla Doğu Akdeniz parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Adana, Mersin ve Osmaniye çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

İç Anadolu: Az bulutlu, kuzey ve doğusu parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Eskişehir, Ankara, Kırıkkale ve Çankırı çevreleri kısa süreli olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.

Batı Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, bölge geneli aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Öğle saatlerinden itibaren Karabük, Kastamonu ve Sinop çevrelerinde kuvvetli yağışlar etkili olacak.

Orta ve Doğu Karadeniz: Parçalı ve çok bulutlu, Trabzon, Gümüşhane, Bayburt, Rize ve Artvin ile öğle saatlerinden sonra Samsun, Çorum ve Amasya çevreleri aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı. Yağışlar; Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli olacak.

Doğu Anadolu: Az bulutlu, zamanla parçalı, kuzey kesimleri çok bulutlu, kuzeyi (Erzurum, Erzincan, Tunceli, Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır ve Bingöl) aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı olurken yağışların Ardahan çevrelerinde etkili olması bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu: Az bulutlu ve açık.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!