Putin'i 2 bin polis koruyor

Güncelleme Tarihi:

Putini 2 bin polis koruyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2009 13:12

Rusya Başbakanı Vladimir Putin'in Ankara ziyareti dolayısıyla başkent polisi yoğun güvenlik önlemleri aldı.

Haberin Devamı

PUTİN İŞTE BÖYLE KORUNDU

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, Putin'in dolayısıyla Ankara Emniyet Müdürlüğünce alınan güvenlik önlemleri kapsamında yaklaşık 2 bin polis görevlendirildi.

Alınan önlemler kapsamında, sabah erken saatlerden itibaren, Putin'in bulunduğu konvoyun geçişi için iki ayrı güzergah belirlendi. Güzergahta sabah saatlerinden itibaren bomba imha ekiplerince sık sık arama yapıldı. Güzergah üzerindeki yüksek binaların balkon ve çatılarına da keskin nişancılar yerleştirildi ve yolda neredeyse her 50 metrede bir polis memuru görevlendirildi.

Putin'in bulunduğu konvoyun Esenboğa Havalimanı'ndan şehir merkezine gelişi sırasında çevre yolu güzergahını kullandı. Yol boyunca çok sayıda polis aracının eşlik ettiği konvoyda sinyal bozucu araçlar da yer aldı. Konvoyun geçişi öncesinde yollar araç trafiğine kapatıldı ve geçiş sırasında yayalarda mümkün olduğu kadar uzakta bekletildi.

Haberin Devamı

Öte yandan, geçiş yolu üzerinde yapılan kontrollerde, Doğukent Caddesi üzerindeki bir ağaçta içi dolu bir çuvalın asılı olduğunu gören bomba imha ekipleri, çevre güvenliğini alarak müdahale etti. Özel kıyafetli ekiplerce kontrol edilen çuval daha sonra fünye ile patlatıldı. Çuvaldan kağıt ve plastik şişelerin çıktığı görüldü.

Uygulamanın ardından güzergah tekrar kontrol edilerek konuk başbakanın bulunduğu konvoyun geçişine açıldı. Yaklaşık 10 dakika sonra Putin'in aracının da içinde bulunduğu konvoy güzergahtan geçti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!