Kılıçdaroğlu'nun davasına Sincan hakiminden kabul

Güncelleme Tarihi:

Kılıçdaroğlunun davasına Sincan hakiminden kabul
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2009 10:14

Kılıçdaroğlu hakkında başlatılan karalama kampanyası dinlemenin başındaki bürokrat ve dinlemeden muzdarip hakimin yollarını kesiştirdi.

Yerel seçimler öncesi Kemal Kılıçdaroğlu, hakkında Facebook'ta başlatılan "PKK'lıdır" kampayası için başlatılan hukuki mucadele, Telekomünikasyon ve İletişim Başkanı Fethi Şimşek'in yargılamasına kadar uzandı.
Kılıçdaroğlu'nun açtığı dava Youtube gibi Facebook'un da yayınının durdurulması kararı ile sonuçlandı. Mahkeme kararı, uygulanması için Telekomünikasyon ve İletişim Kurulu'nun önüne geldi. Ancak kurumun başkanı Fethi Şimşek, "Benim görevim değil" diyerek kararı uygulamadı.

Bunun üzerine Kılıçdaroğlu, Şimşek hakkında suç duyurusunda bulundu. Ancak mahkeme yargılanmasına gerek duymadı. Bu karara yapılan itiraz, Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nin önüne geldi. "Dinleniyorum" diyerek telekulaktan şikayetçi olan ve jammer kullanan hakim olarak Türk hukuk tarihine geçen hakim Osman Kaçmaz, itirazı kabul etti ve Şimşek'in yargılanmasına karar verdi.

Şimşek "Görevi kötüye kullanma" ve "yargı kararını uygulamama" suçlarından yargılanacak. Sincan hakiminin verdiği karara itiraz yolu kapalı. Şimşek ancak olağanüstü kanun yolu diye tanımlanan yöntem ile yargılanmaktan kurtulabilir. Bu da dosyanın Adalet Bakanlığı'na gönderilmesi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!