Bebeği çalamadı, kaçarken düşüp öldü

Güncelleme Tarihi:

Bebeği çalamadı, kaçarken düşüp öldü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2009 18:42

Adana'da evinden kaçırılmak istenen 1.5 aylık Mustafa Atakul, acıktığı için uyanıp ağlayan ikizi sayesinde kurtuldu. Bebeği kaçırmak isteyen zanlı, ikizlerin babasıyla yaşadığı boğuşma sonucu 2'nci kattaki evin balkonundan atlayınca yaşamını yitirdi.

Haberin Devamı

İŞTE İKİZLERİN FOTOĞRAFLARI

Ağlayan bebeğin karnını doyuran anneyle göz göze gelen şüpheli 46 yaşındaki Mustafa Çakmak, kucağındaki bebeği bırakıp, yatak odasına saklandı. Çakmak, ikizlerin babasıyla yaşadığı boğuşmada bıçakla yaralanıp, kaçmak amacıyla 2'nci kattaki evin balkonundan atlayınca kemikleri kırılıp, yaşamını yitirdi.

Tüyleri ürperten bebek hırsızlığı girişimi olayı, Atakul ailesinin kiracı olarak oturduğu meydana geldi. 2'nci katta oturan 30 yaşındaki Yasemin ve Mehmet Atakul çifti, havanın sıcak oluşu nedeniyle 2 yaşındaki kızları Gülten ve 1.5 aylık ikizleri Mustafa ve Ramazan Atakul ile birlikte balkonda yattı. Anne Yasemin Atakul, ikizlerden acıkan Ramazan'ın ağlamasını duyunca onu alıp içeri geçti.

Bebeği için mama hazırlayıp, karnını doyurmaya hazırlanan anne Atakul, oturma odasına geçtiğinde kucağında diğer ikiz bebeği Mustafa bulunan Mustafa Çakmak ile karşılaştı. Yasemin Atakul, “Yetişin çocuğumu kaçırıyorlar” diye bağırması üzerine telaşlanan Mustafa Çakmak bebeği kanepenin üzerine fırlatıp yatak odasına kaçtı. Bu sırada inşaat işçiliği yapan Mehmet Atakul da uyandı. Yatak odasındaki elbise dolabının kapağında şüpheli Çakmak'ın parmaklarını gören Atakul, eşine “Polise haber ver. Bana da bıçak getir” dedi.

Mehmet Atakul, bıçakla yatak odasına girdiğinde Çakamak dolaptan çıkıp, onunla boğuştu. Boğuşma sırasında sağ kalçasından bıçakla yaralanan Mustafa Çakmak, 2'nci kattaki balkondan atladı. Ağır yaralanan, hırsızlıktan sabıkası ve çok sayıda polis kaydı bulunduğu belirtilen Çakmak, Mehmet Atakul'un çağırdığı ambulansla Adana Devlet Hastanesi'ne götürüldü, ancak müdahaleye rağmen olaydan yaklaşık 2 saat sonra yaşamını yitirdi. Gözaltına alınan Mehmet Atakul, sorgusundan sonra çıkarıldığı mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

İKİZLERE SARILIP AĞLADILAR

Atakul çifti, olayın ardından kızlarına ve ikiz bebeklere sarılıp, “Böyle olsun istemezdik” diyerek ağladı. Kucağında Ramazan'la ağlayan anne Yasemin Atakul, “Ramazan, Mustafa'nın kurtulmasını sağladı. Ramazan uyanınca Mustafa kurtuldu. Çok kötü anlar geçirdik. Ramazan mama için ağlayarak uyandı. Ona mama vermek için içeri getirdim. Birden hırsızla göz göze geldim. Mustafa elindeydi ve sıkı sıkı tutmuştu. Ben bağırınca Mustafa'yı kanepe üzerine fırlatıp, ‘Sus’ dedi. O arada eşim uyanınca yatak odasına kaçtı. Sonra eşim benden kendini savunması için bıçak istedi ve polisi aramamı istedi. Birden çıkarak eşimin üzerine yürüdü, koşarak balkondan atladı. Ramazan sayesinde hepimiz kurtulduk. Allah çocuklarımı bize bağışladı” dedi.

Oğlu Mustafa'yı öpen Mehmet Atakul da “Seni götürselerdi ben ne yapardım?” diye gözyaşı döktü. Çocuklarını kaybetme korkusu geçirdiğini kaydeden Atakul, “Böyle olsun istemezdim. O da bir can. Kendini balkondan aşağı attı. Kurtulsun diye ambulansa haber verdim. Fakat olmadı” diye konuştu.
Atakul çifti, yaşadıkları bu olay sonrası aynı binanın birinci katında oturan ev sahiplerinin kendilerinden evden çıkmalarını istediğini de sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

PARA BULAMADI, ÇOCUĞUMU ÇALDI

Haberin Devamı

İkiz çocuklarından biri çalınmak istenen Yasemin Atakul, yaşadığı olayın şokunu uzun süre üzerinden atamadı. Eşinin sürekli bir işi olmadığını belirten Atakul, evlerine giren hırsızlık şüphelisinin, çalacak birşey bulamayacağına dikkat çekip, “Evimize giren kişi, çalacak birşey bulamayınca bebeğimizi çalmaya kalkışmış olabilir. Para bulamayınca çocuğumu çalıp satacaktı herhalde” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!