Başbakan Erdoğan'a 10 TL havale

Güncelleme Tarihi:

Başbakan Erdoğana 10 TL havale
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 06, 2009 16:51

Hükümetin yüzde 1.83'lük yaptığı zammı protesto etmek için 3 günlük açlık grevi başlatan Emekli-Sen Kocaeli Şube üyeleri emeklilere verilen 10 TL'lik zam farkını PTT önünde protesto etti. Daha sonra Emekli Sendikası üyelerince Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a 10 TL havale ile gönderildi.

Haberin Devamı

EMEKLİLERİN PROTESTOSUNDAN FOTOĞRAFLAR

Demokrasi Parkı'ndaki protesto gösterisinde ‘Tayyip zammını al başına çal', ‘İnsanca yaşamak istiyoruz', ‘Emeklilere ek zam istiyoruz' sloganları atan gurup PTT önüne kadar yürüdü. Emeklilere verilen komik zammın eriyip gittiğini söyleyen Emekli-Sen Genel Başkanı Veli Beysülen, şöyle dedi:

“10 TL emeklilerin hiçbirinin derdine deva olmayacağı için emekliler olarak biz bunu hükümete iade ediyoruz. Hükümetimizin sıkıntıları çok, kaynak yok diyerek sermayeye kaynak aktarmayı çok iyi beceriyorlar. Biraz daha bu paraları aktarsınlar. Çünki onlar çok mağdur biz mağdur değiliz. Sayın başbakan bu 10 TL ile bir gemicik daha alabilir oğluna. Biz emeklisine 10 TL zam verdim diyen insanın yüzü kızarması gerekir. Ama yüzü kızarmadan halka seslenerek çok rahat konuşup fakir fukaranın yanında olduğunu söylüyor.”

Emekli-Sen Kocaeli Şube üyeleri protesto gösterisinin ardından açlık grevi yaptıkları Demokrasi Parkı’na döndü.

  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!