Devlet hastanesine haciz

Güncelleme Tarihi:

Devlet hastanesine haciz
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2009 17:43

Batman Bölge Devlet Hastanesi, borçlarını ödemediği gerekçesiyle icraya verildi. Tabip Odası Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Zülfikar Cebe'nin "20 liraya alınacak hasta merdivenine 1000 lira verildi" iddiası dikkat çekti.

Haberin Devamı

Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın yerel seçimden önce açılışını yaptığı, Batman Bölge Devlet Hastanesi'nden 40 milyon TL'yi bulan alacaklarını tahsil edemediklerini söyleyen firmalar hastane hesaplarına haciz kondu. Sağlık Emekçileri Sendikası ile Batman Tabib Odası üyeleri, hastanenin aceleye getirilip açıldığını ve fahiş fiyatlarla alımlar yapıldığını öne sürdü.

Sağlık Emekçileri Sendikası ile Batman Tabip Odası yöneticileri, alacaklarını almayan firmalar tarafından hastane hesaplarına haciz kararı aldırılması ardından ortak basın açıklaması yaptı. Hastane bahçesinde sağlık çalışanlarının da katıldığı açıklamada konuşan SES Şube Başkanı Deniz Topkan, şunları söyledi:

“Bölge hastanesinin açılışı birçok olumsuzlukları beraberinde getirdi. Alımlar kamu yararı gözetilmeden, birilerine peşkeş çekildi. Bugün gelinen noktada alımı yapılan malzemelerin ödemeleri yapılmadığı için hastane hesaplarına haciz geldi. Hacizin faturası doktor ve sağlık çalışanlarına kesildi. Birçok çalışanın maaşları ödenmezken, doktorların döner sermayesi kesintiye uğradı. Döner sermaye gelirlerine bile haciz konuldu. Çalışanlar olarak üzerimizden bu borçların ödenmesini kabul etmiyoruz. Hastane çalışanları mağdur edilmemeli.”

Batman Tabipler Odası Başkanı Dr. Zülfikar Cebe, hastaların yataklarına çıkmak için kullandıkları taşınabilir portatif merdivenlerin fahiş fiyata alındığını öne sürdü. Cebe, şöyle konuştu:

“Her biri 1000 TL'ye alındı. Maliyeti 20 TL bile olmayan bu alım, birilerine peşkeş çekilerek rant sağlamak amacıyla alındı. LCD televizyon, bilgisayar,ş masa ve sandalyeler, danışmanlık ve otomasyon hizmetleri de aynı yöntemle alınmıştır. Seçim yatırımı olarak acilen hastane açıldı. Ancak hastaneye malzeme alımı yapılırken kamu yararı gözetilmeden, partizanca bir üslup kullanıldı. Şimdi hastane hesaplarına haciz konuldu. Sağlık çalışanlarının emekleri çalınarak, hastane borçları ödenmeye çalışılıyor. Bu sorun çözelmez ise kısa süre sonra çok geniş çaplı bir eylem daha yapacağız.”

Devlet hastanesine haciz

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!