Türk: Mutluyuz, Erdoğan: Anneler ağlamasın

Güncelleme Tarihi:

Türk: Mutluyuz, Erdoğan: Anneler ağlamasın
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2009 12:12

Erdoğan- Türk görüşmesi 1 saat sürdü. Toplantının ardından beklenen basın açıklaması Türk'ten geldi. Erdoğan ile kameraların karşısına çıkmadılar. Ayrı ayrı açıklamalar yaptılar.

Haberin Devamı

ERDOĞAN-TÜRK GÖRÜŞMESİNDEN KARELER

Başbakan Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları:

"GELECEĞE DAİR UMUDUMUZ ARTTI"

"Bugün gerçekten demokratik parlamenter sistem içerisinde TBMM çatısı altında çok çok önemli bir toplantıyı gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Bir sürecin içerisindeyiz ve buna yönelik olarak bugün yapmış olduğumuz toplantıyla geleceğe yönelik umutlarımızın daha da arttığı inancındayım.

Zira milletimiz birlik beraberlik dayanışma istiyor. Tabi anneler gözyaşları dinsin istiyor. Kan ölüm olmasın istiyor. Hepimiz bunu istiyoruz. Bütün bunlara yönelik olarakta İçişleri Bakanlığı’yla bir çalışma başlattık. Bunun içinde teori pratik var.

Bununla ilgili siyasi partilerimizin STK’ların, medyanın katılımlarıyla böyle bir çalışma devam ediyor. Bu süreç içerisinde tabi böyle bir çalışmayı yapmak, ben 1 saatlik görüşmede de karşılıklı olarak birbirimizden ifade ettiğimize, geleceğe yönelik olarak güvene dayalı olarak olumlu adımlar olacağına inanıyorum."

 İşte Türk'ün açıklamasından satırbaşları:

"MUTLUYUZ UMUTLUYUZ"

"Tabii önemli bir gün. Bir diyalog ortamının sağlanmasından dolayı mutluyuz, umutluyuz. Bizim görmek istediğimiz tablo halkımızın Türkiye’nin kucaklaştığı bir süreçtir. Bu konuda nelerin yapılması gerektiği konusundaki düşüncelerimizi ifade ettik. Umut ediyoruz herkesin kucaklaştığı bir süreçle karşı karşıya kalırız.

Haberin Devamı

Tabiî ki hepimize önemli görev ve sorumluluklar düşüyor. Çabalarımızı sürdüreceğiz. Biz genel olarak bu süreçte bir projeyle ortaya çıkmanın doğru olmadığını ifade ettik.

Bunun zaman içinde toplumun her kesiminin düşüncesini alınması gerektiğini söyledik."

GÖRÜŞME 12.00'DE BAŞLADI

Başbakan Erdoğan,  DTP Genel Başkanı Ahmet Türk ve beraberindeki heyet ile Meclis'teki AKP Grup Başkanlığı makamında bir araya geldi. Başbakan Erdoğan, Ahmet Türk, Emine Ayna ve Selahattin Demirtaş'tan oluşan DTP'li grubu, grup başkanı olarak kabul etti.
Saat 12.00'de başlayan görüşmede Erdoğan'a İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ eşlik ediyor.

Görüşme öncesi DTP'liler açıklama yapmadan büroya girmeyi tercih etti. Şimdi herkes çıkışta Erdoğan ile DTP'lilerin birlikte görüntü verip vermeyeceği. Ayrıca sorular yanıtlanacak mı sorusu da kulislerde dolaşıyor...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!