Kürt açılımında söz düellosu

Güncelleme Tarihi:

Kürt açılımında söz düellosu
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 04, 2009 15:15

Hükümetin başlattığı 'Kürt açılımı' ve bu doğrultuda yarın gerçekleşecek AKP-DTP buluşması siyaseti hareketlendirdi. Erdoğan-Türk görüşmesi bugün yapılan TBMM Başkanlığı'nı bile gölgede bıraktı. Önce Bahçeli ardından da Erdoğan açıklamalar yaptı.

Haberin Devamı

Devlet Bahçeli, TBMM'de gazetecilerin Erdoğan- Türk görüşmesine ilişkin sorusu üzerine, "AKP açılımın gereğini yapıyor. DTP'nin Meclis'te iki yıl sonra fark edilmesi de açılımdır" diye konuştu.

Başbakan Tayyip Erdoğan ise, Meclis Başkanlığı seçimi için TBMM'ye gelişinde gazetecilerin DTP görüşmesi ve Kürt açılımıyla ilgili sorularını yanıtladı. Erdoğan, "DTP dışında diğer partilerlhe görüşecek misiniz" sorusuna, "Daha ne olduğunu bilmeden böyle bir yaklaşım içerisinde olanlarla neyi görüşeceksiniz. İçişleri bakanımız kapıyı kapamazlarsa görüşür" yanıtını verdi.

Gazetecilerin "Daha önce görüşmeyi reddetme gerekçelerinize ne oldu" sorusuna ise "Buralarda dürüst olun samimi olun. Bakın ben o zamanda yine aynı şekilde, daha ertesi gün benim 10 tane şehidim oldu. 10 tane şehidimin olduğu gün kalkıpta ben cevap veremem.
Bizimde bazı taleplerimiz var. Ben DTP’yi PKK’yla aynı kefede değerlendirmiyorum, değerlendirmek istiyorum.
Eylemleri şu bu bunlar ayrı konudur. Parlamentonun içerisinde olması sebebiyle olayı böyle değerlendirmek durumundayım" karşılığını verdi.

  Â

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!