Flaş isimlerle Kürt açılımı çalıştayı

Güncelleme Tarihi:

Flaş isimlerle Kürt açılımı çalıştayı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 02, 2009 00:00

Kürt açılımı kapsamında düzenlenen 3. çalıştay dün Polis Akademisi’nde yapıldı.

Gazeteci ve yazarların katıldığı Çalıştay’da "Süreç kapsamında yapılması gerekenler: Yöntem ve yönetim" ile "Demokratikleşme paketinde neler olmalı?" başlıklı iki oturum düzenlendi.

İÇİŞLERİ Bakanı Beşir Atalay’ın kamuoyuna duyurduğu hükümetin Kürt açılımı kapsamında düzenlenen çalıştayların üçüncüsü dün gazeteci ve yazarların katılımıyla Polis Akademisi’nde yapıldı.

Moderatör polisler

Beşir Atalay’ın da katıldığı çalıştayda, moderatörlüklerini Polis Akademisi Başkanı Zühtü Arslan ve Polis Akademisi Araştırma Merkezleri Başkanı İhsan Bal’ın yaptığı "Süreç kapsamında yapılması gerekenler: Yöntem ve yönetim" ile "Demokratikleşme paketinde neler olmalı?" başlıklı iki oturum düzenlendi. İlk oturumun alt başlıkları "parlamentonun rolü, siyasi partiler, sürecin kamuoyuna anlatılması, süreçte dış ilişkiler ve süreçte riskler ve direnç noktaları" olarak belirlenirken, demokratikleşme paketiyle ilgili oturumun alt başlıkları da "kısa, orta ve uzun vade olarak saptandı.

Vekil eşi yazarlar

Polis Akademisi’ne bağlı Uluslararası Terörizm ve Sınırıaşan Suçlar Araştırma Merkezi’nin (UTSAM) Uluslararası Stratejik Araştırmalar Kurumu (USAK) ile birlikte düzenlediği çalıştayın, aralarında Başbakan Tayyip Erdoğan’ın diplomasi başdanışmanlığını da yapan Sabah yazarı İbrahim Kalın, AKP milletvekili Özlem Türköne’in eşi Zaman Gazetesi Yazarı Mümtazer Türköne ve Zeynep Dağı’nın aynı gazetede yazan eşi İhsan Dağı’nın da aralarında yer aldığı katılımcıların, ağırlıklı olarak iktidara yakın isimlerden oluşması dikkat çekti.

Yeni Şafak yazarları Fehmi Koru ve Ali Bayramoğlu, Star Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Karaalioğlu ve gazetenin yazarlarından Nasuhi Güngör’ün de katıldığı çalıştayın diğer katılımcı gazeteci ve yazarları da şunlar oldu:

Bahçeşehir Üniversitesi Rektörlüğünü de yürüten Akşam yazarı Deniz Ülke Arıboğan, Hasan Cemal (Milliyet), Oral Çalışlar ve Cengiz Çandar (Radikal), Muharrem Sarıkaya (Haber Türk), Okan Müderrisoğlu (Sabah), Mithat Sancar (Taraf), Ruşen Çakır (Vatan).

Çalıştayın katılımcıları arasında UTSAM’ın akademik kadrosundan Süleyman Özeren, Hüseyin Cinoğlu, M. Alper Sözer, Oğuzhan Ö. Demir ve M. Salih Elmas da yer aldı.

Katılımcılar

Polis Akademisi’nin ev sahipliğinde akademinin Anıttepe yerleşkesindeki basına kapalı yapılan çalıştaya, Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Deniz Ülke Arıboğan ile Cengiz Çandar, Oral Çalışlar ve Mümtaz’er Türköne de katıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!