YAÅž öncesi iki kritik cümle

Güncelleme Tarihi:

YAŞ öncesi iki kritik cümle
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 01, 2009 12:51

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) öncesi söylenen iki "kritik cümle", Türk Silahlı Kuvvetleri'nde (TSK) terfi, tayin ve emeklilik işlemlerinin görüleceği toplantıda, hükümet ile asker kanadın "başka konuları"da görüşmeye hazır olduklarının mesajı olarak algılanabilir.

Haberin Devamı

YÃœKSEK ASKERÄ° ÅžURA'DAN FOTOÄžRAFLAR

Ä°lk kritik cümle hafta içinde BaÅŸbakan Tayyip ErdoÄŸan'dan geldi.     Â

ErdoÄŸan üzerine vurgu yaparak ve "çok" kelimesini iki kez tekrarlayarak, "Önümüzde çok çok önemli ÅŸura toplantısı var" dedi. Â

İkinci kritik cümle ise dün akşam KKTC Silahlı Kuvvetler Günü resepsiyonunda Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'dan geldi.

Başbuğ, Kıbrıs Barış Harekatı'nın başarılı olmasını o dönemin Başbakanı Bülent Ecevit ile Genelkurmay Başkanı Semih Sancar arasındaki uyuma bağladı.

Başbuğ bunu "Devletin zirvesindeki uyum" olarak niteledi ve "Sancar ve Ecevit saygı, uyum ve anlayış birliği içinde hareket etti" dedi.

ERDOÄžAN NEYÄ° KASTETTÄ°?

Peki TSK'nın komuta kademesinin yıllardan beri belli teamüllere göre şekillendiği (Birkaç istisna hariç) YAŞ neden sadece "önemli" değil de, "çok çok önemli" olabilir?

AKP ve Gülen cemaatini hedef alan irtica ile mücadele belgesinin altında imzası olduğu ileri sürülen ve 3 yıldır terfi dosyası

UÄžUR ERGAN YAZIYOR

değerlendirmeye alınmayan Deniz
Kıdemli Albay Dursun Çiçek bunun nedeni olabilir mi?

Veya bu yıl emekliye ayrılacak olan Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Metin Ataç ile yerine gelmesi beklenen Donanma Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit'e yönelik olduğu iddia edilen suikast planı ve bununla ilgili tutuklanan teğmenler midir, YAŞ'ı “çok çok önemli" yapan?

Ya da emekli veya muvazzaf komutanların adının geçtiği, bazılarının da tutuklanmasına gerekçe olarak gösterilen Ergenekon'un TSK içinde yapılandığına dair ortaya atılan iddialar mıdır?

PAÅžA'NIN MESAJI NE?

YAŞ'a başkanlık yapan Başbakan Erdoğan'ın bu kritik cümlesine karşılık İlker Paşa'nın ağzından çıkmış "hassas yanıt" olarak değerlendirilebilecek "Devletin zirvesinde uyuma" vurgu yapılması, TSK'nın rahatsızlığının mı, yoksa uyuma ihtiyaç duyulduğunun bir mesajı mıdır?

Erdoğan'ın her defasında "Devletin zirvesinde tam uyum vardır" demesine rağmen, asker acaba "Arzu edilen uyum henüz sağlanmadı mı" demek istemiştir?

Bu tür soruları çoğaltmak mümkün. Sorulara yanıt alınıp, alınmayacağı ise bir muamma.

Gerçek olan ise YAŞ öncesi iki kritik cümlenin kayıtlara geçmesi.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!