Arkeolojik kazıya istimlak engeli

Güncelleme Tarihi:

Arkeolojik kazıya istimlak engeli
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2009 19:20

MUĞLA'nın Yatağan İlçesi’nde bulunan ve dünyaca ünlü Stratonikeia Antik Kenti’ndeki kazı çalışmaları istimlak engeline takıldı.

Eskihisar Köyü’nde şahıslara ait arazilerin istimlak edilmesiyle, Pamukkale Üniversitesi Öğretim Görevlisi Doç. Dr. Bilal Söğüt başkanlığında, Pamukkale, Mimar Sinan, Selçuk, Ankara, Mersin ve Kocaeli Üniversiteleri’nden 83 kişilik ekiple yürütülebilen kazı çalışmaları durma noktasına geldi. Arkeologların önlerinde kazabilecekleri sadece 15 metrekarelik bir alan kaldığı, acilen istimlak yapılması gerektiği, aksi halde 10 Eylül’e kadar sürmesi planlanan Stratonikeia Antik Kenti kazılarının durdurulacağı bildirildi.

Stratonikeia Antik Kenti Kazı Başkanı Doç. Dr. Bilal Söğüt, “Stratonikeia'da kazı çalışmaları giriş kapısından şehre doğru yapılıyor. Buradan şehre doğru giden yolun iki tarafı sütunlar ve aslan heykelleriyle dolu ve çok güzel bir yol. Ancak birkaç gün sonra istimlak edilen alan bitecek olduğu için kazı çalışmalarını yapamayacağız. Çünkü buradaki araziler şahıslara tapulu, önce istimlak yapılıyor sonra kazı yapılıyor. Giriş kapısından itibaren evvelki yıl istimlak edilen alanda 15 metrekarelik bir yer kaldı, acilen yeni istimlak yapılması gerekiyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!