Evden kaçan kız kardeşler koruma altına alındı

Güncelleme Tarihi:

Evden kaçan kız kardeşler koruma altına alındı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2009 11:08

Adana'da, anne ve babasının kötü davrandığı gerekçesiyle kaçtıkları Diyarbakır'da, fuhşa teşvik edildikleri iddia edilen iki kız kardeş, Cumhuriyet Savcılığı kararıyla Adana SHÇEK'de koruma altına alındı.

Haberin Devamı

Yaklaşık 7 ay önce, annesi ve babasının kötü davrandıkları gerekçesiyle Diyarbakır'a kaçan S.S. (15) ve ablası Ö.S. (17), burada ticari taksi sürücüsü Ramazan B'nin cinsel tacizine uğradı ve fuhşa teşvik edildi. İhbar üzerine iki kardeş, ticari taksi sürücüsünün elinden kurtarılarak, Adana'daki ailesine teslim edildi.

Taksici Ramazan B. ve kızlarla ilişkiye girdikleri öne sürülen Mehmet Emin G. ve Yılmaz E. de tutuklanıp, haklarında açılan dava kapsamında yargılanmaya başladı. Bu arada, yargılamayı yapan mahkeme, iki kardeşin Adana 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde talimatla ifadeleri alınması talebinde bulundu.

Mahkemede pedagog nezaretinde ifadeleri alınan kardeşlerden S.S, ticari taksi sürücüsünün kendisine cinsel tacizde bulunduğunu, fuhuş yapmaya teşvik ettiğini belirterek, şikayetçi olduğunu söyledi. Ö.S. de taksi sürücüsünden davacı olduğunu ifade etti.

Bu arada, iki kardeş, anne ve babasının yanında kalmak istemediklerini belirtmeleri ve duruşmada hazır bulundurulan pedagogun da “ruh sağlıklarının yerinde olmadığını ve aile ilişkilerinin iyi olmadığı” yönünde görüş belirtmesi üzerine, Cumhuriyet Savcılığı kararıyla SHÇEK'e bağlı Şükrü Tülay Yetiştirme Yurdu'nda koruma altına alındı.

  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!