Adli Tıp şimdi de kanları karıştırdı

Güncelleme Tarihi:

Adli Tıp şimdi de kanları karıştırdı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 20, 2009 11:54

Münevver Karabulut cinayetinde bir önceki otopsideki spermleri genç kıza bulaştırarak bir skandala imza atan Adli Tıp Kurumu, bu kez de İsmailağa Camii’nde emekli imam Bayram Ali Öztürk’ü öldürdükten sonra linç edilen Mustafa Erdal’ın kanında yaptığı incelemede yeni bir olaya imza attı. Kurum, yanlış kanı inceleyip, rapor yazmış.

Haberin Devamı

Vakit Gazetesi yazarı Hüseyin Üzmez’in cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen 14 yaşındaki B.Ç.’ye ‘Ruh sağlığı bozulmamıştır’ şeklinde rapor vererek, Üzmez’in tahliyesine yol açan, ardından da başı kesilerek öldürülen Münevver Karabulut’un otopsisinde başka ceset üzerindeki sperm örneğinin genç kıza bulaştığını itiraf eden Adli Tıp Kurumu, bu kez yeni bir skandala imza attı. Adli Tıp Kurumu’nun, 2.5 yıl önce işlenen İsmailağa cinayetinde de kanları karıştırdığı ortaya çıktı.

15 KANLI PARÇA İNCELENDİ

 

Habertürk Gazetesi'nden Serhat Alaattinoğlu'nun haberine göre skandal olay, İsmailağa cinayetinin ardından meydana geldi. Soruşturmayı yürüten Cinayet Büro ekipleri, cinayetin ardından yaşanan linç olayına karışanları tespit etmek için camide bulunan ve kime ait olduğu belirlenemeyen takke ve çoraplarla giysi parçalarının da aralarında bulunduğu 15 adet kanlı materyali Adli Tıp Kurumu’na gönderdi. Savcılık, imamı öldüren Mustafa Erdal ile imam Bayram Ali Öztürk’ün cesetleri üzerinden alınan kan örneklerine de DNA testi yapılması ve test sonuçlarının gözaltına alınan cemaat üyelerinin kan örnekleriyle karşılaştırılmasını istedi.

 

Haberin Devamı

POLİSLER ŞAŞKINA DÖNDÜ

 

Adli Tıp Kurumu, linç edilen Mustafa Erdal’a ait kanın Kriminal Laboratuvar incelemesini tamamlayarak, inceleme sonucunu polise gönderdi. Ancak polis, inceleme raporunda bir garipliğin bulunduğu sonucuna vardı. Adli Tıp Kurumu raporunda, incelenen kanın bir kadına ait olduğu ifadesi polisleri de şaşkına

çevirdi. Polis, kanı alınan şüpheliler arasında bir kadının bulunmadığını belirterek, kanın tekrar incelenmesi talebinde bulundu.

 

İTİRAF EDİLDİ

 

Adli Tıp Kurumu Biyoloji İhtisas Dairesi, polisin gönderdiği kanı tekrar incelemeye aldı. İkinci tetkikte de, kanın bir kadına ait olduğunu kesinleşti. Yapılan araştırma sonucu Mustafa Erdal’ın kanı ile bir başka kişiye ait kanın karıştırıldığı tespit edildi. Bunun üzerine kurum, kan numunelerini tekrar inceledikten sonra polise yazdığı yazıda kanların karıştırıldığını itiraf etti. Mustafa Erdal’a ait kan örnekleri gerekli incelemelerin ardından polise gönderildi.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!