EskiÅŸehir'e deniz geldi

Güncelleme Tarihi:

EskiÅŸehire deniz geldi
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 18, 2009 15:50

Eskişehir'de Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Kent Park'ın içerisindeki 350 metre uzunluğundaki yapay plaj 22 Temmuz'da açılıyor.

Haberin Devamı

Ä°ÅžTE O PLAJIN FOTOÄžRAFLARI

GÖLETTE BİR KORSAN GEMİSİ

BüyükÅŸehir Belediyesi'nin EskiÅŸehir Otogarı karşındaki Porsuk Çayı kayısındaÂ300 dönümlük alana yaptırdığı Kent Park içerisinde 350 metrelik yapay plaj da bulunuyor. DSP'li BüyükÅŸehir Belediye BaÅŸkanı Yılmaz BüyükerÅŸen, AnadoluÂbozkırında yer alan EskiÅŸehir'de yaptıkları yapay plajla deniz ve plaj özleminin giderileceÄŸini söyledi. BüyükerÅŸen, plajın klorlanan artezyen suyu ile yüzmek için saÄŸlıklı hale getirildiÄŸini belirtti.

Paris ve Viyana gibi içinden çok büyük nehirlerin geçtiÄŸiÂkentlerde de yapay plajların oluÅŸturulduÄŸun kaydeden Yılmaz BüyükerÅŸen, buralardaki plajların suyunda yüzülmediÄŸini sadece güneÅŸlendiÄŸini söyledi. Kendilerinin yaptığı yapay plajın suyunun yüzme amaçlı da kullanacağını ifade eden Yılmaz BüyükerÅŸen, 22 Temmuz 2009 tarihinde açılacak olan plajda 15 soyunma kabini, 150 ÅŸezlong ve 2 can kurtaranÂkulesinin bulunduÄŸunu belirtti.

 

Haberin Devamı

Kent Park içerisindeki plajla birlikte yanında bulunanÂaçık olimpik yüzmeÂhavuzunun da aynı tarihte açılacağı kaydedildi.

 

Eskişehirliler, denizi olmayan kente plaj yapılmasına sevindiklerini belirterek, "Artık deniz özlemimizi bu plajda gidereceğiz" dedi.

 

 

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!