İzmir'de yük trenleri durdu

Güncelleme Tarihi:

İzmirde yük trenleri durdu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2009 17:54

İZMİR'de Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) İzmir Şubesi üyesi, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) çalışanları, manevra tazminatlarının ödenmemesi nedeniyle manevra hizmeti vermemeye başladı. Yolcu trenleri başka yerlerden yapılan personel takviyesiyle çalışırken, yük trenleri durdu.

BTS İzmir Şubesi'ne üye yaklaşık 100 TCDD çalışanı, kendi görev yeri dışında görevlendirilen ‘Tren teşkil memurları’na verilen tazminatın 26 Mayıs 2009 tarihinden itibaren ödenmeyeceğinin açıklanmasının ardından eyleme başladı. Sendika üyeleri bugün saat 08.30'dan itibaren İzmir'de trenler için manevra hizmetini durdurdu. Yaklaşık 100 TCDD çalışanının katıldığı belirtilen eylem nedeniyle, sefere hazırlanmadıkları için yük trenleri tamamen durdu. Yolcu trenlerinin ise başka yerlerden takviye personel getirilerek seferlerini sürdürmesi sağlandı.

TCDD 3'üncü Bölge Müdürü Sabahattin Eriş, yolcu trenlerinin seferlerinde herhangi bir aksamanının sözkonusu olmadığını belirtti. Seferlerin düzenli olarak ve saatlerinde yapıldığını, bilet satışlarının da sürdüğünü bildirdi. Yük taşımacılığında, manevra hizmeti verilmemesi nedeniyle aksama yaşandığını söyleyen Eriş, bu soruna da çözüm bulmaya çalıştıklarını kaydetti.

BTS İzmir Şubesi Başkanı Bülent Çuhadar ise kendi görev yerlerinin dışında başka yerlerde görevlendirilen ‘tren teşkil memuru’ ünvanlı personele 26 Mayıs 2009'a kadar verilen ve kişi başına ayda 600 lirayı bulan tazminatların bundan sonra ödenmeyeceğinin açıklandığını belirtti. Bu haklarının ellerinden alınmak istendiğini, uygulamadan vazgeçilene kadar eylemlerini sürdüreceklerini aktardı. Bugün sabah saatlerinden itibaren manevra hizmeti vermeyi bıraktıklarını, yük taşımacılığı yapılamadığını vurguladı. Yolcu taşımacılığının ise, seferden gelen trenlerin gerekli kontrolleri yapılmadan, insan hayatı tehlikeye atılarak sürdürüldüğünü iddia etti. Eylemin yarından itibaren diğer illerde de başlayacağını kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!