İnşallah başlarına gelir, terörü anlarlar

Güncelleme Tarihi:

İnşallah başlarına gelir, terörü anlarlar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2009 00:00

Belçika’da DHKP-C davasının 10 yıllık yargı sürecine rağmen sonuçlanmaması ve gerek yargıda yapılan usül hataları, gerekse mahkemelerin farklı yorumları nedeniyle davanın sürüncemede bırakılması, Türkiye'nin Belçika Büyükelçisi Fuat Tanlay’ı isyan ettirdi.

Tanlay Belçika’yı eleştirerek, "İnşallah bir gün başlarına gelir de, o zaman terörizmin ne olduğunu anlarlar" dedi.

Önceki gün Belçika Temyiz Mahkemesi’nde dava ile ilgili kararın ekim ayına ertelenmesi ve sanıklara Belçika’da yenilenen kanuna göre, ’terör örgütü üyesi olup olmadığı’na yönelik savunma hakkının verilmesinden sonra Hürriyet’in sorularını cevaplandıran Tanlay şunları söyledi:

Konuyu kapatıyorlar

Türkiye olarak, Belçika’nın yargısına, yönetimine ve yasamasına saygı duyuyoruz. Ancak Belçika yargısı hep usül hatası mı yapacak? Değişik yorumlarla 10 yıldır sürmekte olan davayı sürüncemede mi bırakacak? Belçika, bir takım yorumlarla konuyu kapatmaya çalışıyor. Bunun altında yatan budur. Belçika yargısını etkileyecek insan değilim. Ama uluslararası hukuk var. Bir sonraki duruşma sonrası terör örgütü üyelerine takipsizlik kararı verecekleri endişesini taşıyorum.

Sputnik gibi olacak

1999’da yakalanan terör örgütü üyelerinin, 2005’te yenilenen kanunla yargılanıp yargılanmayacağı gibi fasa fiso bir yaklaşım sözkonusu. Belçika makamları 1996’da PKK’nın Roj TV üzerinden kara para akladığı iddiası üzerine ’Sputnik Operasyonu’ başlattı. Ancak sanık konumunda olan 17 kişinin yargılanma süreci zaman aşımına uğradı. DHKP-C davası da böyle olma yolunda. İkinci bir Sputnik skandalı mı yaşayacağız?

10 yıldır 6 mahkeme

10 yıldan beri 6 ayrı mahkemede dava süreci yaşanıyor. Bugüne kadar elle tutulur hiçbir sonuca ulaşılamadı. İnşallah başlarına gelir de, o zaman terörizmin ne olduğunu anlarlar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!