Buldukları kimlikle dolandırıcılık yaptılar

Güncelleme Tarihi:

Buldukları kimlikle dolandırıcılık yaptılar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2009 14:25

SAMSUN’da buldukları kimlik kartına kendi fotoğrafını yapıştırarak 24 yaşındaki kız arkadaşı Elif Korkmaz ve 26 yaşındaki arkadaşı Mustafa Keskin ile birlikte mağazalardan senetle bilgisayar alarak dolandırıcılık yapan 34 yaşındaki Burhan Bulat polis tarafından yakalandı. Gözaltına alınan üç kişinin, indirim kampanyalarını takip ederek 6 işyerinden 10 dizüstü bilgisayar alıp karşılığında nüfus cüzdanındaki kişi adına senet imzaladıkları ortaya çıktı.

Haberin Devamı

İddiaya göre İbrahim Tek’e ait nüfus cüzdanını bulan ve kendi fotoğrafını yapıştıran Burhan Bulat, kız arkadaşı Elif Korkmaz ile birlikte dün Hürriyet Mahallesi’nde bir beyaz eşya mağazasına giderek dizüstü bilgisayar satın alıp senet yapmak istedi. Mağaza sahibinin nüfus cüzdanındaki tahribatı fark ederek polisi araması üzerine çağrılan polis Bulat ve Kormaz ile kapıda bekleyen Mustafa Keskin’i gözaltına aldı.

Emniyet Müdürlüğü’nde yapılan sorgulamalar sonucunda, indirim kampanyalarını takip eden 3 kişinin, aynı gün içinde 6 iş yerinden 10 dizüstü bilgisayar satın alarak karşılığında senet düzenledikleri ortaya çıktı. Olayla ilgili olarak soruşturma sürüyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!