Dereceye girenler sistemi eleştirdi

Güncelleme Tarihi:

Dereceye girenler sistemi eleştirdi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2009 00:55

Seviye Belirleme Sınavı’nın (SBS) üç Türkiye birincisinden Özel Bilfen Çamlıca İlköğretim Okulu öğrencisi Cansu Güngör, eğitim sistemini eleştirdi.

İki yıldır SBS’de tam puan alan Güngör “Bu eğitim sisteminde birinci olmak güzel ama ne kadar gurur verici bilemiyorum. Bence haber olması gereken biz değiliz, fırsat eşitsizliği nedeniyle doğu illerinde başarısız olan arkadaşlarımız. Onların ön plana çıkarılması lazım” dedi.
Bize kıydınız
Sıralamaya giren aynı okuldan Doğa Can Coşar da Cansu Güngör gibi sistemi eleştirerek, “Bizim yeteneklerimizi köreltip ezberciliğe yönelten bu sistemde başarı tartışılır. Piyanoyu bıraktım, yüzmeyi bıraktım, sunuculuğu bıraktım. Bize kıydınız, bari kardeşlerimize kıymayın” dedi.

Hayalim doktor olmak

SBS birincile-rinden Ankaralı Yahya Ertuğrul Geçkil, Ankara Fen Lisesi’ni tercih edeceğini ve hayalinin tıp fakültesini kazanmak olduğunu söyledi. Geçkil, birincilik sevincini ailesi ve öğretmenleriyle kutladı. Sınavın zor bir süreç olduğunu söyleyen Geçkil, “Okulumun ve ailemin desteğiyle bu süreci atlattık. Düzenli çalıştım. Üniversitede de tercihim tıp fakültesinden yana olacak. Doktor olmak istiyorum” dedi. m ANKARA

Sırrım düzenli çalışmak

SBS Türkiye birincilerinden Malatya Özel Rahime Batu İlköğretim Okulu öğrencisi Melih Altay, geçen yıl da 7’nci sınıflar SBS sınavında da 500 tam puan alarak Türkiye birinciliğini kazanmıştı. Bilgisayar mühendisi olmak istediğini söyleyen Melih Altay, “Başarımın sırrı öğretmenlerimin katkısı ve günde 3 saat düzenli çalışmamda. Aynı zamanda memleke-tim Malatya’nın kayısılarından yiyerek zihnimi açık tutmaya çalıştım” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!