Kaçırılan gemi limana demirledi

Güncelleme Tarihi:

Kaçırılan gemi limana demirledi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2009 00:00

SUUDİ Arabistan’dan Ürdün’e 33 bin metrik ton sülfür götürürken Aden Körfezi’nde deniz haydutlarının ele geçirdiği “Horizon-1” adlı kuru yük gemisi dün sabah saatlerinde Somali’nin Huzdivo Limanı’na demirledi.

Aden Körfezi’ndeki uluslararası deniz güçlerinde görev yapan Türk Deniz Kuvvetleri’ne ait “TCG Gaziantep” ve “TCG Gediz” firkateynlerinin yakından takip ettiği gemiyle henüz bir bağlantı kurulamadı, gemideki uydu telefonuna da cevap verilmedi. 23 mürettebatlı gemide, 5 silahlı korsan bulunuyor.

Operasyon şekli belirsiz

Bu arada gemi Türkiye’nin başına dert oldu. Geminin sahibi firma askeri operasyona izin verirken, Başbakanlık karşı çıktı. Gemiye çıkılırsa ele geçirilecek korsanlara ne yapılacağı da belli değil. Başbakanlık, olası hukuki sonuçlar tam olarak belirlenmeden operasyona sıcak bakmıyor. Horizon gemisinin kaçırılmasının ardından Dışişleri Bakanlığı, bu konuda büyük deneyimi bulunan Kenya ile çalışmalara başladı. Gemiyi ele geçiren korsanlar, kendiliğinden terk etmez ise olası operasyon sonrası Kenya’dan hukuki yardım alınacak; çünkü bugüne kadar yakalanan korsanlar sadece Kenya’da tutuklandı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!