'12 yıl' sıkıntısı kalmadı

Güncelleme Tarihi:

12 yıl sıkıntısı kalmadı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2017 21:27

TRT Genel Müdürü Şenol Göka’nın geçen hafta sürpriz bir şekilde istifa etmesinin ardından Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) yeni genel müdürün atanma sürecini başlattı. 12 yıl hizmet süresi şartını dolduran Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Eren’in, TRT Genel Müdürlüğü’ne atanması için önünde bir engel kalmadı.

Haberin Devamı

SÜRESİ YETMEMİŞTİ

Göka’nın istifasının ardından geçen cuma günü RTÜK’e ‘genel müdürlüğün boşaldığına dair resmi yazı’ gönderildi. Kurul da bugün yapılacak toplantıda genel müdürlüğe atama yapılmasına dair süreci başlatma kararı alacak. Kurul, adayların, RTÜK’e başvurabileceklerine dair duyurusunu Resmi Gazete’de yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderecek. Duyurunun yayımlanmasından itibaren 15 gün içinde RTÜK’e başvurulabilecek.

RTÜK adaylardan 3 ismi Bakanlar Kurulu’na sunmak üzere Başbakanlığa gönderecek. Bakanlar Kurulu da üç adaydan uygun bulduğu ismi onay için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunacak. Erdoğan’ın da onaylaması halinde genel müdürlüğe atama gerçekleşmiş olacak.

2954 sayılı Türkiye Radyo ve Televizyon Kanunu gereği genel müdürlüğe aday olabilmek için kamuda veya televizyon, radyo, haberleşme, bilgisayar, telekomünikasyon, elektronik, kitle iletişimi, hukuk, işletme, iktisat, maliye, sanat veya kültür alanında en az 12 yıl hizmetinin olması gerekiyor.

Haberin Devamı

Göka’dan boşalan TRT Genel Müdürlüğüne Yayın Hizmetlerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Eren’in gelmesine kesin gözüyle bakılıyor. Boğaziçi Üniversitesi mezunu olan İbrahim Eren, 2013 yılında genel müdür yardımcılığına atanmıştı. Eren’in 2014 yılında İbrahim Şahin’den boşalan genel müdürlük koltuğuna oturacağı konuşulmuştu. Ancak Eren o zaman, 12 yıl görev yapma koşuluna takılmıştı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!