12 özel savcı ifade aldı

Güncelleme Tarihi:

12 özel savcı ifade aldı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 01, 2011 00:00

PKK terör örgütünün şehir yapılanması KCK’ya ilişkin soruşturma kapsamında İstanbul’da yapılan operasyonda gözaltına alınan, aralarında BDP Parti Meclisi üyesi ve Marmara Üniversitesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Emine Büşra Ersanlı ile Türkiye Yayıncılar Birliği Yayımlama Özgürlüğü Komitesi Başkanı Ragıp Zarakolu’nun da arasında bulunduğu 50 kişi emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye çıkarıldı.

Şüphelilere destek vermek amacıyla aralarında Ersanlı’nın öğrencileri, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, Prof. Tahsin Yeşildere, Eğitim-Sen Üniversiteler Şube Başkanı Doç. Dr. İsmet Akça, BDP’li İstanbul Bağımsız Milletvekili Sebahat Tuncel ve Hrant Dink’in eşi Rakel Dink’in de bulunduğu yaklaşık 150 kişilik grup Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi önünde toplandı. Grup adına basın açıklamasını okuyan Eğitim-Sen Üniversiteler Şube Başkanı Doç. Dr. İsmet Akça, “AKP kendisine muhalif olan tüm kesimleri çeşitli adlar altında başlatılan operasyon ve davalarla hizaya getirmeye çalışmaktadır” diye konuştu. CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ise şunları söyledi: “Hükümet kendisinin dışındaki kimselere, siyasette faaliyet alanı bırakmamıştır. Bunun için de yargıyı ve polisi kullanıyor” Emniyet’te susma hakkını kullanan 50 kişinin ifadesini soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Adnan Çimen’in de arasında bulunduğu özel yetkili 12 savcı aldı. Prof. Emine Büşra Ersanlı ve Ragıp Zarakolu’nun da aralarında bulunduğu 47 kişi yaklaşık 11 saat süren savcılık ifadelerinin ardından tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk oldu. Didem Arda, İhsan Eliaçık ve Osman Aslan ise savcılık sorgusu sonrası serbest bırakıldı.

700 imzalı bildiri

12 özel savcı ifade aldı


Prof. Dr. Büşra Ersanlı’nın gözaltına alınması, büyük çoğunluğu akademisyen olan 700 kişi tarafından bir bildiriyle protesto edildi. Yazar Yaşar Kemal, profesörler Ahmet İnsel, Ali Nesin, Baskın Oran, Halil Berktay, İbrahim Kaboğlu, İsenbige Togan, Ayşe Berkman, Mete Tunçay, Murat Belge, Turgut Tarhanlı, eski İstanbul Belediye Başkanı Ahmet İsvan, Ka-Der Başkanı Çiğdem Aydın, emekli Büyükelçi Temel İskit’in de imza attığı bildiride “Ülkede kalıcı bir barışın kurulması için yıllardır canla başla çalışan Prof. Dr. Büşra Ersanlı’nın gözaltına alınması, demokrasi ve hukuk devletine inanan tüm kesimlerde ciddi infiale neden olmuştur” denildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!