12 Eylül’de referandum Allah’ın lütfu

Güncelleme Tarihi:

12 Eylül’de referandum Allah’ın lütfu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2010 00:00

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, AK Parti Manisa İl Teşkilatı İl Danışma Meclisi toplantısında yaptığı konuşmada, Anayasa değişikliği referandumu için YSK’nın 12 Eylül tarihini belirlemesinin kaderin bir cilvesi olduğunu söyledi.

Arınç şöyle konuştu:

12 Eylül referandum tarihi Allah’ın bir lütfu. Bu tarihi biz koymadık. Zaman müsait olsa, biz koysaydık ‘Bak şu adamlara, bunlar intikamdan başka bir şey düşünmüyorlar’ denilecekti. Kadere bak YSK aradı bulamadı, 12 Eylül tarihini referandum tarihi olarak belirledi. Bu işte bir hayır var. İki bayramı birlikte yapacağız. Ramazan Bayramı bitecek sonra 12 Eylül’de darbeler, cuntalar, muhtıralar dönemini ebediyen kapatacağız. Artık Türkiye’de kimse bir araya gelip de planlar yapma, meşru hükümetleri devirme, ‘Ben seni beğenmedim git, seni istiyorum gel’ diyen demokrasi dışı müdahale, balyozlar kafes mafesler tarih olacak. Türkiye demokratik hukuk devleti olacak. Gerçekten demokratik gerçekten laik, gerçekten sosyal bir hukuk devleti olacak.

Milletten kaçılmaz

Muhalefet, Anayasa görüşmelerine girmeyerek, oy vermeyerek siyasi hayatını bitirdi. Millete gitmekten korkuyorlar. Bu işi ‘Millete sormayın, sordurmayız, iptal ettiririz, engelleriz’ diyorlar. Bunun farkındasınız değil mi? Halk oylaması 60 günde olacaktı, YSK 120 gün deyince havaya uçtular. Sevinçten el çırptılar, zil takıp oynadılar dört ay sonraya kaldı diye. Korkunun ölüme faydası yok. Dört ay da olsa, altı ayda da olsa milletin önüne gelecek bu sandık. Millet ne derse o olur. Milletten kaçılmaz, milletle harp edilmez, alay edilmez, sen bunu iyi bilemezsin, sana danışmayız denmez.

Değişiklikleri Anayasa Mahkemesi’ne götürmek için CHP ile DSP anlaştı. İmza verenlerin de bu an itibarıyla siyasi hayatları bitti. Millete gidilmesin diye sandıktan korkarak kim imza veriyorsa, niyeti sandığı milletin önünden kaçırmaksa bugün değilse yarın siyasi hayatı bitmiştir. DSP yüzde 22 ile seçilmişti, 3,5 yıl sonra yüzde 1,5’a düştü. Simdi de büyük yanlış yapıyorlar. Siyasetçi itibarlı olacaksa çizgisi düzgün, ilkeli kararlı olmalıdır. Niçin Anayasa Mahkemesi’ne gidiyorsunuz? İptal ettirmek referandumu engellemek, yürütmeyi durdurma kararı almak için. Dünyanın hiçbir demokrasisinde halkoyuna gitmeyi engellemek kimsenin aklına gelmez.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!