12 bakan ve 175 milletvekili Kopenhag yolcusu

Güncelleme Tarihi:

12 bakan ve 175 milletvekili Kopenhag yolcusu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2000 00:00

Haberin Devamı

CUMHURBAŞKANLIĞI seçimi krizini atlatan Türkiye gözünü, 17 Mayıs'ta Kopenhag'da Galatasaray-Arsenal arasında yapılacak UEFA Kupası final maçına çevirdi. Hükümet adına maça gidecek bakan ve milletvekilleri de belli oldu. Hükümeti 12 bakan, TBMM'yi de bakanlıktan istifa eden Mehmet Ali İrtemçelik de dahil 175 milletvekili temsil edecek. TBMM Başkanı Yıldırım Akbulut ve TBMM Başkanvekili Ali Ilıksoy'un da gideceği maça, koalisyon ortağı parti liderlerinden ANAP Genel Başkanı Mesut Yılmaz'ın da oğulları Hasan ve Yavuz ile gideceği belirtiliyor.

Galatasaray yönetimi tarafından kiralanan özel uçağa binecek bakan, milletvekili, bürokrat ve basın mensuplarından oluşan 271 kişilik liste belirlendi. Yarı final maçında olduğu gibi spordan sorumlu Devlet Bakanı Fikret Ünlü başkanlığında gidecek Bakanlar Kurulu heyetinde, Devlet Bakanları Mehmet Keçeciler, Hasan Gemici, Şuayip Üşenmez, Edip Safter Gaydalı, Tunca Toskay, Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, Dışişleri Bakanı İsmail Cem, Bayındırlık Bakanı Koray Aydın, Sağlık Bakanı Osman Durmuş, Ulaştırma Bakanı Enis Öksüz, Çalışma Bakanı Yaşar Okuyan bulunuyor.

16 Mayıs'ta görevini devredecek olan Süleyman Demirel, son imzalarını maça gidecek bakanların vekalet tezkerelerine atacak. Demirel ve Beşiktaşlı yeni Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in de tarihi maçı yeni evlerinde izleyeceği belirtiliyor. Bu arada, Başbakan Bülent Ecevit'in Leeds maçında olduğu gibi ATA uçağını tahsis etmesine gerek kalmadı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!