Balkondan düşen çocuğu kurtardı

Güncelleme Tarihi:

Balkondan düşen çocuğu kurtardı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2009 12:35

KAYSERİ’nin Talas İlçesi’nde, 4'üncü kattaki evlerinin penceresinden düşen 2 yaşındaki Berat Sait Özer’i tutarak kurtaran 18 yaşındaki Ö. Osman Altuntaş, ilçede ‘günün adamı’ oldu. Tebrik ve telefon yağmuruna tutulan Ö. Osman Altuntaş, “İçinde biraz insanlık duygusu olan herkes aynı davranışı yapardı” dedi.

Haberin Devamı

İŞTE BURADA KURTARDI...

Geçen perşembe günü meydana gelen olayda, Pazar Caddesi'ndeki Beyazsaray Sitesi’nin 4'üncü katında oturan belediyede çalışan Taner Özer ile Ayşe Özer'in tek çocukları Berat Sait Özer, annesi mutfakta yemek yaparken, çıktığı oturma odasının penceresinden aşağıya düştü. Aşağıda ailesiyle birlikte halı yıkarken çocuğun düştüğünü farkeden Ö. Osman Altuntaş, yaklaşık 12 metre yükseklikten düşen minik Sait'i kollarını kaldırıp tutarak, kurtardı.

Talas Lisesi'nde okuyan ve yaz tatillerinde yakınlarına ait bir hırdavat dükkanında çalışan Ö. Osman Altuntaş, ilçede ‘günün adamı’ haline geldi. Oğullarını kurtardığı Özer Ailesi'nin teşekkür ettiği Altuntaş'ı çevresindekiler de tebrik ve telefon yağmuruna tuttu. Bir can kurtardığı için çok mutlu olduğunu belirten Altuntaş, yaşadığı kritik saniyeleri şöyle anlattı:

“Evin arka tarafında ailemle halı yıkarken, bir çocuğun ağladığını duydum. Başımı yukarıya kaldırdığımda bir çocuğun pencerenin pervazında sallandığını gördüm. Hemen pencerenin altına gidip kollarımı açtım ve kendini bırakmasını bekledim. Çocuk pencereden, yukarı çıkmaya çalıştı ama başaramadı. Gücü bitince kendini ağlayarak boşluğa bıraktı. İki kolumu havaya kaldırıp, onu bekledim. Çocuk kollarıma düştü. Çocuğun ağırlığıyla kendimi bir anda yerde buldum. Ben tutmamış olsaydım, halı yıkadığımız beton zemine çakılırdı. Olaydan sonra kollarımda biraz ağrı vardı ama geçti. Bebeği kurtardığım için mutluyum. Allahtan ben vardım. Birazcık içinde insanlık olan herkes o çocuğu gördüğü zaman benim yaptığımı yapardı.”

Ö. Osman Altuntaş, pencerede gördüğü bebeğin durumunu itfaiye ve sağlık görevlilerine bildirecek kadar zaman olmadığını, olayın 3-5 saniye içinde gerçekleştiğini de söyledi.

   

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!