Ana Sayfa
Son dakika :
Haber
Yaşam
İlanlar
İnteraktif
Arşiv
08 Şubat 2012 Çarşamba 04:54

 ADnet  
Reklam için
Hürriyet Anasayfa > Tüm Gündem Haberleri
Önceki Haber     Sonraki Haber

Belediye başkanından babasına suç duyurusu

A.A 22 Haziran 2009
Çorum'un Bayat ilçesine bağlı Eskialibey beldesi belediye başkanı Ertürk Daşdemir, hazine arazisini ektikleri iddiasıyla aralarında babası ve belediye meclis üyelerinin de bulunduğu 148 kişi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Belediye Başkanı Ertürk Daşdemir, devletin boş arazilerini kendi tarlası gibi değerlendirerek mahsul ektiğini öne sürdüğü 148 kişi hakkında Bayat Adliyesine suç duyurusunda bulunduğunu söyledi.

Beldede çiftçilerin birlik ve beraberlik içerisinde, huzur ortamında kendi arazilerini kullanması gerektiğini belirten Daşdemir, yasal olmayan yollarla devletin yaklaşık 5 bin dönüm arazisine tecavüz eden kişileri tespit ettiklerini ifade etti.

Bu kişiler arasında babası Ali Daşdemir ile belediye meclisi üyeleri Kadir Çankaya, Hüsamettin Çoban, Veli Höcü, Halil Barak, Ahmet Şirin ve Menduh Tokatlı'nın da olduğunu söyleyen Daşdemir, şunları kaydetti:
ü“Devletin arazisini haksız olarak kullandıklarını tespit ettiğimiz kişileri bildirdik. Üreticimiz kendi toprağını işleyerek devlete verdiğini öderken meraları kullananlar vergi ödemeden kazanıyor. Yasalara herkesin saygılı olması gerekiyor. Belediye başkanı olarak böyle bir olaya müsaade etmem ve edemem. Beldemizin geçim kaynağı hayvancılık. Her yerin tarla yapılması nedeniyle hayvan otlatmada büyük sıkıntı yaşanıyor. Hayvancılığın bitmesine neden olacak bu haksız uygulamanın önüne geçmek için çalışıyoruz.”

Belediye Başkanı Daşdemir, kendisinden önce görev yapan arkadaşının da 1999-2004 yıllarında 236 kişi hakkında suç duyurusunda bulunduğunu hatırlatarak, bu konuda sonuna kadar mücadelelerinin süreceğini sözlerine ekledi.

  Yorum Sayısı 3 / 14     Yorumlarınızı yazmak için tıklayın >>
Bu haberin diğer yorumları
AHMET SSSS 22/06/2009 - 14:44
ERTÜRK TAŞDEMİR BEYEFENDİDEN, 550 MİLLETVEKİLİNİN ÖĞRENMESİ GEREKEN ÇOK AMA ÇOOOOOKKK ŞEY VAR. ANLAYANA ELBETTE
Çok İyi %19 İyi %19 Normal %19 Kötü %19 Beğenmedim %21
sezin keskinkılıç 22/06/2009 - 14:55
suç duyurusunda bulunur o kadar..sonunda aklanır, ceza falanda almaz ..başkanda reklamını yapmış olur..
Çok İyi %19 İyi %19 Normal %20 Kötü %19 Beğenmedim %20
ali can 22/06/2009 - 14:29
HAH MEMLEKET DÜZELMEYE BAŞLADI DEMEKTİR.22.06.2009 ÖNEMLİ BİR GÜN.BU TİP BİR HABERİ OKUMAK NE GÜZEL.
Çok İyi %22 İyi %19 Normal %19 Kötü %19 Beğenmedim %19
Bu haberin diğer yorumcuları
erdogan güngören
FIKRI nin FIKRI
Alaettin Şirin
DİLEK YILDIRIM
Mustafa AKSOY
fatih gök
SADE VATANDAŞ
Ömer Tuğrul Özen
Levent Traş
alev savas
İbrahim KURT
YORUM ANALİZ
Bu sayfalarda yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan Hürriyet veya hurriyet.com.tr sorumlu tutulamaz.
  Yorum Sayısı 3 / 14     Yorumlarınızı yazmak için tıklayın >>
Bu haberin diğer yorumları
Diğer Haberler
Yakala.Co
Hürriyet Kıyasla
Yenibir :)
Hürriyet Emlak
Hürriyet Oto
Tüm Haberler
  Hürriyet Kurumsal Hürriyet USA Hürriyet Avrupa Hürriyet Emlak Yenibiris.com Hürriyet Aile Hürriyet Oto İddaa Avrupa Birliği DYH