Saatte 1 km hızla köprü trafiÄŸi

Güncelleme Tarihi:

Saatte 1 km hızla köprü trafiği
OluÅŸturulma Tarihi: Haziran 22, 2009 08:28

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde dün gece başlayan tadilat Anadolu'dan Avrupa yakasına geçişi işkenceye dönüştürdü. Sabah erken saatlerde başlayan trafik, işine yetişmek isteyen İstanbullular'a rezalet bir sabah yaşattı. En yoğun saatte 1 kilometre hızla ilerleyen trafikte Kozyatağı'ndan köprüye ulaşmak 3 saati buldu. Rezalete ilk müdahale İDO'dan geldi, Sirkeci - Harem arabalı vapur seferleri 24.00'e kadar uzatıldı.

Haberin Devamı

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ndeki "Genleşme derzlerinin değiştirilmesi çalışması" nedeniyle İstanbul trafiği felç oldu. Çalışmalar nedeniyle iki şeridin trafiğe kapatılması sonucu Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne bağlanan TEM Otoyolu'nda Ataşehir Kavşağı'ndan itibaren trafik yoğunluğu yaşandı.
 Â
3 SAATTE 3 KÄ°LOMETRE

Saatler ilerledikçe yoğunluk Kozyatağı'na kadar ulaştı. Bostancı ya da Kozyatağı'ndan sabah 07.00'de hareket eden bir araç saatler 10.00'u gösterdiğinde ancak Ümraniye sapağına ulaşabildi. Zaman zaman bazı İstanbulluların toplu taşıma araçlarından inerek yolun karşı tarafından gelen araçlara binerek geri döndükleri gözlendi.

 

FSM Köprüsü'nde yaşanan trafik yoğunluğu, Boğaziçi Köprüsü'nde de etkisini hissettirdi. Boğaziçi Köprüsü'ne gelişte D-100 Karayolu'nda Göztepe'den itibaren yoğunluk yaşandı. Trafik sıkışıklığında kalan çok sayıda sürücü, saatlerce trafikte kaldı. 

Ä°LK MÃœDAHALE Ä°DO'DAN

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ndeki (FSM) bakım çalışmaları nedeniyle bazı yollarda oluşan araç yoğunluğunu azaltmak için saat 21.30'a kadar süren Sirkeci-Harem arabalı vapur seferleri saat 24.00'a kadar uzatıldı.

Yoğunluğa göre sabah saatlerinde saat 07.00'de başlayan arabalı vapur seferleri de saat 06.00'ya kadar çekilebilecek.

Bu arada, Eskihisar-Topçular hattındaki 2 arabalı vapurun Sirkeci-Harem hattında kaydırıldığı ve söz konusu hatta görev yapan personelin izinlerinin ise kaldırıldığı bildirildi.

YOLDA KALANLAR ANLATIYORÂ

Hurriyet.com.tr editörü: Zeynep Güçlücan:

"Saat 07.15'te bindiğim servisim tam 3 saat 45 dakikada Güneşli'ye ulaşabildi. Saat 11.00 işime gelebildim. Herkes yollarda perişan oldu. Çoğu kişi servislerden inerek araçlarını yürüyerek takip etti. Belediye otobüslerindeki kişilerin hali ise çok daha üzücüydü. O kadar saat ayakta seyahat etmek çok zor olsa gerek. Kendimden çok onların durumuna üzüldüm. Çünkü biz her ne olursa olsun oturarak seyahat ettik. Böylesi bir stres, böylesi bir çile 40 gün boyunca nasıl çekilecek düşünemiyorum.

Yetkilileri göreve çağırıyorum. Bu duruma bir çare bulunmalı. Okullar kapandı trafik rahatlar diye sevinirken bu sevinç çok kısa sürdü. İstanbul'a değil 3. köprü, 4. köprü çalışması bile şimdiden başlamalı bence"

Hürriyet Daily News editörü Cengiz Özbek:

"Servis aracı Kozyatağı’ndan TEM otoyoluna saptığında saat 07.30’du. Köprüye vardığımızda ise saat 10.30’u geçmişti. Yolculuğun büyük kısmını uyuyarak geçirdiğim için kendi payıma çok sıkıntılı bir seyahat geçirdiğimi söylemem. Ancak her uyanışımda, yanı başımızdaki İETT otobüsünde ayakta giden yolcuların sıkıntılarını yüzlerinden okuyabiliyordum.

Kaldı ki bu vatandaşlardan çektikleri sıkıntıya daha fazla dayanamayanları otobüslerden inip bir şekilde kendilerini bu eziyetten kurtarmanın yollarını arıyordu. Elbette araçlarından inen vatandaşlar arasında tuvalet ihtiyacını gidermek için inenler de vardı."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!