Yurttan kız kaçırıp 3 gün tecavüz ettiler

Güncelleme Tarihi:

Yurttan kız kaçırıp 3 gün tecavüz ettiler
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2009 11:55

Devlet korumasındaki kızı kaçırıp şikayetinden vazgeçirmek isteyen fuhuş çetesinin üyeleri, 16 yaşındaki genç kıza uyuşturucu verip 3 gün boyunca tecavüz etmişler. Fuhuş çetesi liderinin sevgilisi olan ve genç kızın yurttan kaçırılmasına yardım eden sınıf öğretmeni de çeteye yardım etmek suçundan gözaltına alındı.

Haberin Devamı

İŞTE OPERASYONDA YAKALANANLAR

Adana Emniyet Müdürlüğünce, mart ayında düzenlenen operasyonla tutuklanan fuhuş çetesinin lideri ve üyelerini kurtarmak için davacı konumundaki kızı, ifadesini değiştirmesini sağlamak amacıyla yurttan kaçıran, aralarında bir ilköğretim okulu öğretmeni kadının da bulunduğu 6 kişi yakalandı.

Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Organize Suçlar Büro Amirliği ile Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, mart ayında Adana, İstanbul, Antalya ve Mersin'de bir grubun darp, yağma, gasp, hırsızlık, uyuşturucu satışı ve kadınlara zorla fuhuş yaptırdıkları, genelevdeki hayat kadınlarından haraç aldıkları gerekçesiyle operasyon yaptı.

İŞKENCE YAPMIŞLAR

Aralarında 18 yaşından küçük kızların da bulunduğu kişileri fuhşa zorlayan, fuhuş yapmak istemeyenlerden bazılarının vücudunda sigara söndürüp, yaptıkları işkence görüntülerini diğerlerine izlettirdikleri belirlenen suç örgütüne yönelik, 2 gün süren operasyon sonucu, aralarında liderleri Z. A. ile kardeşi E. A.'nın da bulunduğu 19 kişi tutuklandı.

Operasyon sonucu suç örgütü tarafından işkenceye maruz bırakılan ve bu durumu da çete üyeleri tarafından görüntülenen ve fuhşa zorlandığı tespit edilen M.Ö. (16), örgütün faaliyetlerine yönelik gizli tanık olarak ifade verdi. Devlet korumasına alınan M.Ö. yaşı küçük olduğu için Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na bağlı bir yurda yerleştirildi.

Organize Suçlarla Mücadele Büro Amirliği ekipleri, örgüt lideri Z. A.'nın cezaevinden, sevgilisi ve “eskort kız” olarak çalıştığı belirlenen öğretmen E. O'ya şifreli mektuplar gönderdiğini belirledi.

Şanlıurfa'nın merkeze bağlı Kap köyündeki ilköğretim okulunda öğretmenlik yapan E. O'yu takibe alan ekipler, M.Ö'nün yaklaşık 10 gün önce, barındığı yetiştirme yurdundan kimliği belirsiz kişilerce kaçırıldığını öğrendi.

Teknik takip ve istihbarat çalışmaları sonucu E. O'nun küçük kızın kaçırılmasında rolü olduğunu belirledi. Gözaltına alınan E. O'nun, Emniyet Müdürlüğündeki sorgulamasında talimatı Z. A.'dan aldığını itiraf ettiği belirtildi.

TELEVİZYONDAN “M'Yİ ALDIK, YANIMIZDA” MESAJI

Z.A'nın mektupla kısa süreli yazışmalarının ardından cezaevi yönetimi tarafından fark edilmemek için mesajları müzik yayını yapan özel bir televizyon kanalı aracılığıyla gönderdiği tespit edildi.

İzleyicilerin sevdiklerine, arkadaşlarına iletmek veya sevgili aramak için cep telefonuyla gönderdikleri mesajları yayınlayan televizyon kanalını kullandıklarını anlatan öğretmen E. O, ifadesinde şunları kaydetti:

“Z. ile sürekli görüşme imkanı bulamadığımız için bazen bir müzik kanalına kısa mesaj göndererek haberleşiyoruz. Kurtulması için M.Ö'yü şikayetinden vazgeçirmemiz gerektiğini anlatan Z.'ye kızın kaçırıldığını da buradan bildirdik. Ben de talimat üzerine yurtta kalan Ö'nün yakınıymış gibi ziyaretine gittim. Görüştük, sonra bir bahaneyle kızı dışarı çıkararak ve kapıda otomobil içinde bekleyen Z.'nin adamlarına teslim ettim.”

E. O'nun televizyon aracılığıyla “M'yi aldık, yanımızda canım, sana çok selamı var”, “M. seni özlediği için nazlanıyor”, “Huysuzluk yaptığı için hastaneye götürdük. Doktorlar rapor verdi” diye mesajlar göndererek Z. A.'ya süreci ilettikleri belirlendi.

Haberin Devamı

Ekipler, E. O'nun ifadesi üzerine çeşitli mahallelerdeki 5 ayrı eve eş zamanlı operasyon düzenledi.

KABUL ETMEYİNCE 3 GÜN TECAVÜZ ETTİLER

Suç örgütünün üyelerince kullanılan bir eve götürülen M.Ö'yü düzenledikleri operasyonla kurtaran ekipler, olayla ilgili H.O, S.S, K.T, O.M. ve B.D'yi gözaltına aldı.

Kadın öğretmenin de ifadesini değiştirmesi için ikna etmeye çalıştığı M.Ö'nün şikayetinden vazgeçmeyi kabul etmemesi üzerine, örgüt mensuplarınca darbedildiği kaydedildi.

Çete üyelerinin, daha önce yaşadığı travma nedeniyle psikolojik destek alan ve vücudundaki sigara izleri halen kapanmayan M.Ö'ye, kaçırdıkları sürece uyuşturucu verdiği ve tecavüz ettiği de öğrenildi.

Operasyon sırasında yarı baygın halde bulunan M.Ö'nün 3 gün süresince tecavüz uğradığı ve darbedildiği tespit edildi.

Çocuk Şube Müdürlüğünde psikolog eşliğinde yapılan görüşmede M.Ö'nün kendisini otomobile zorla bindiren çete üyelerinin gözlerini bağladığını, sonra bilmediği bir eve götürdüklerini anlattığı belirtildi.

M.Ö'nün bu süreçte sadece bir kez dışarı çıkartıldığını belirterek, “Burada, vücudumda sigara söndürüp, işkence yaptıkları yönündeki ifademi geri almamı ve şikayetimden vazgeçmemi istediler. Bunu kabul etmeyince kokain verip, sırayla tecavüz ettiler. Yalvardım ama dinlemediler” diye olayı anlattığı öğrenildi.

MAHKEMEYE SUNMAK İÇİN SAHTE RAPOR DÜZENLENMESİ

Zanlıların, yurttan kaçırdığı M.Ö'nün şikayetinden vazgeçmemesi üzerine, savcılık ve emniyetteki ifadelerinin geçerliliğini geçersiz kılmak için rapor da aldığı öğrenildi.

Mahkemeyi yanıltarak genç kızın tanıklığını ortadan kaldırmaya çalışan zanlıların, bir hastaneden M.Ö'nün akıl sağlığının yerinde olmadığına yönelik para karşılığı rapor hazırlattıkları tespit edildi.

Zanlıların, M.Ö'yü poliste baskı altında ifade verdiğini söylemesi için de zorladıkları belirtildi.

Bu arada, yetkililer M.Ö'nün şikayetinden vazgeçse bile konunun kamuyu ilgilendirmesi nedeniyle savcı tarafından kamu davası açılarak zanlıların yargılanacağını bildirdi.

Sorgulamaları tamamlanan zanlılar, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra adliyeye sevk edildi.

Bu arada, M.Ö'nün güvenlik nedeniyle adı açıklanmayan başka bir kentteki yurda sevk edildiği belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!