Çapkın: Bayrağı daha ileriye götürmeye çalışacağız

Güncelleme Tarihi:

Çapkın: Bayrağı daha ileriye götürmeye çalışacağız
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2009 08:07

Valiler kararnamesiyle Osmaniye Valiliği'ne atanan İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ın yerine atanan İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'a ilk sorulan soru 'Münevver cinayeti' oldu.

Haberin Devamı

İSTANBUL ARTIK ONA EMANET

 

İŞTE YENİ İSTANBUL EMNİYET MÜDÜRÜ HÜSEYİN ÇAPKIN

 

Valiler kararnamesiyle Osmaniye Valiliği'ne atanan İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'ın yerine atanan İzmir Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın yeni görev yerini Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal'dan telefonla öğrendiğini belirtip, "Diğer metropollerle kıyasladığımızda İstanbul huzurlu bir kent biz çalışmalarımızla bu huzuru bir adım daha öteye götüreceğiz" dedi. Çapkın, emniyet müdür yardımcılarıyla birarada olduğu sırada görev yerini öğrendiğini sözlerine ekledi.

 

Üçlü kararnamenin Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne atanan Hüseyin Çapkın, Kantar Polis Merkezi'nde emniyet müdür yardımcılarıyla birlikte oturduğu sırada yeni görev yerini telefonla Emniyet Genel Müdürü Oğuz Kaan Köksal'dan öğrendiği belirterek, "Sayın Oğuz Kaan Köksal telefonla arayıp yeni görev yerimi tebliğ etti. İstanbul metropol bir kent dünya metropol kentleriyle de mukayese ettiğimizde huzurlu bir kent bu huzuru bir adım daha öteye götürmek bu bayrağı daha ötelere taşımak ilk amacımız elbette. Yaklaşık 30 bin polisle birlikte çalışacağız. İyi bir takım zaten bu iyi takımı daha çok hizmet üretmesi için yönlendireceğiz. İstanbul basınıyla, halkıyla ve bu iyi kadroyla daha iyi şeyler başaracağımıza inanıyorum" dedi.

 

Haberin Devamı

UYGULAMALAR GÖZDEN GEÇİRİLECEK

 

Evli ve iki çocuk babası 58 yaşındaki Hüseyin Çapkın, İstanbul'daki uygulamaları tekrar gözden geçireceklerini dile getirip, "İzmir'de uygulananlar diğer illerde de bakanlık emriyle uygulanıyor zaten. İstanbul'daki uygulamaları tekrar gözden geçireceğiz yapılacak şeyler varsa elbette yapacağız. Bizden sonra gelenler de daha iyisini yapacak. Asıl amacımız halka hizmet, bu hizmeti yerine getirmek için çalışacağız. Biz burada ne yaptıysak halkın ve basının desteğiyle yaptık. Bu önemli bir şeydir bunu laf olsun diye söylemiyorum. Bugün Kemeraltı örneği var. 10 bine yakın esnaf var, onların desteği olmasaydı günde 80 olan hırsızlığı sıfıra inderemezdik. İstanbul'da da hep birlikte daha iyi şeyleri yapacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

 

Haberin Devamı

EMEKLİ OLANA KADAR AYNI CİDDİYET

 

İzmir'e 10.05.2006 tarihinde atanan Çapkın, mesleğindeki son güne kadar aynı ciddiyetle çalışacağını belirtip, "Biz, ne kadarsa meslek süreci son gününe kadar aynı ciddiyetle çalışırız. Son gün neyse o zaman bakılır elemizden gelen çabayı son güne kadar aynı istikrarla gösteririz" dedi.

 

MÜNEVVET KARABULUT CİNAYETİ

 

İstanbul'da 3 Mart 2009 tarihinde başı kesilerek öldürülen Münevver Karabulut cinayeti ile ilgili ise İzmir'den bir şey sönlenmesinin afaki olacağını dile getiren Çapkın, "Şimdi buradan bir şey söylemek afaki. Oradaki arkadaşların her ihtimali değerlendirdiklerine ve gayretli bir şekilde çalıştıklarına inanıyorum. Dolayısıyla buradan ezbere bir şey söylemek çok doğru değil" diye konuştu.

 

Haberin Devamı

Yeni görev yerinde birlikte çalışacağı arkadaşları için bir şey söylemenin henüz erken olduğunu belirten Çapkın'ı, İzmir Valisi M. Cahit Kıraç da cep telefonundan arayarak tebrik etti.

 

Polislikte 38 yıl

1951 yılında İzmir'in Tire İlçesi'nde doğan Hüseyin Çapkın, 1965 yılında Polis Koleji'ne girdi. 1971 Yılında Polis Akademisi'nden komiser yardımcısı rütbesiyle mezun oldu. İlk olarak 1971 yılında Balıkesir Emniyet Müdürlüğü'nde göreve başladı. Değişik rütbelerde 1975-1984 yılları arasında Ankara Emniyet Müdürlüğü kadrosunda çalıştı. 1984-1985 Yılları arasında Yozgat, 1985-1988 Mersin, 1991-1992 Antalya, 1993-1998 Gaziantep, 1998-2001 Manisa, 2002-2003 Adana, 2003-2006 Bursa İl Emniyet Müdürlüğü görevleri ile 1988-1991 yılları arasında Emniyet Genel Müdür Yardımcılığı, 1992-1993 yılları arasında ise APK uzmanı olarak görev yaptı. 10 Mayıs 2006 tarihinde İzmir Emniyet Müdürlüğü'ne atandı. Son olarak İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevine getirilen Hüseyin Çapkın evli ve iki çocuk babası.

Haberin Devamı

2011'DE EMEKLİ OLACAK

İstanbul'un, 58 yaşındaki yeni emniyet müdürü Hüseyin Çapkın, 2011 yılı Ocak ayında yaş haddinden emekli olacak. Atamalar kesinleşmeden önce, yaklaşık 20 ay sonra yaş haddinden emekliye ayrılacak olan Çapkın'ın bu nedenle İstanbul Emniyet Müdürü yapılmayacağı konuşuluyordu. Daha önce İstanbul'da görev yapmayan Çapkın'ın, bu süre zarfında mega kentte ne kadar başarılı olabileceği de tartışılmıştı.

İzmir'de neler yaptı

Üç yıldır İzmir'de görev yapan Hüseyin Çapkın, görevine başladığı zaman asayişin yeniden yapılandırılması projesini hayata geçirdi. Proje kapsamında, kent beş bölgeye ayrılıp asayiş ekiplerinin sayısı arttırıldı.

Haberin Devamı

Suçun önlenmesi için sokaklarda gezen devriye sayısı çoğaltılırken, en çok önem verdiği huzur timlerinin sayısını, yetkileri ve görevlerini arttırdı. Ayrıca, kentte okul timleri ve toplum destekli polis birimlerini de kurup sorumluluk bölgelerinde çalışmasını sağladı.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin de asayiş olaylarına bakması emrini veren Çapkın, hayata geçirilen infaz otomasyon projesiyle de aranan sanıkların yakalanmasında büyük yol katetti. Motosikletli sivil timler kurulup, yaşı küçük çocukların suçlarının önüne geçilmesi için kemik yaşı tespiti uygulamasına ağırlık verildi. Çapkın'ın İzmir'de görev yaptığı süre boyunca meydana gelen 82 cinayetin 81'i aydınlatıldı.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!