Süt fabrikasında kavgaya 12 gözaltı

Güncelleme Tarihi:

Süt fabrikasında kavgaya 12 gözaltı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2009 17:29

İZMİR'in Torbalı İlçesi'nde Balkan Süt Ürünleri Fabrikası çalışanları ile mahalle sakinleri arasında çıkan kavgada 1'i ağır 6 kişi yaralandı. Olaylara karıştığı belirlenen 12 kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Torbalı Yazıbaşı Mahallesi'ndeki süt ürünleri fabrikasının jeneratörlerinden birindeki gürültü nedeniyle rahatsız olduklarını ileri süren bir grup mahalle sakini, dün gece saat 22.00 sıralarında fabrika bekçisiyle konuşmak istedi. Ancak, fabrikanın bekçisiyle, mahalle sakinleri arasında tartışma çıktı. Tartışma, kısa sürede kavgaya dönüştü. Daha fazla mahalle sakini ve fabrikadaki gece vardiyasındaki işçilerin de gelmesiyle kavga daha da büyüdü.

Taş, sopa ve silahların kullanıldığı kavgada, mahalle sakinlerinden 40 yaşındaki Abdurrahman Çakırcı başına ve vücudunun çeşitli yerlerine aldığı taş ve sopa darbeleriyle yaralandı. Çakırcı, 112 Acil Servis ambulansıyla Torbalı Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan Çakırcı'nın sağlık durumunu iyi olduğu, hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi.

Olaylar, jandarmanın müdahalesiyle güçlükle yatıştırıldı. Jandarma, olaylara karıştığı belirlenen mahalle sakinlerinden A.Ç., V.Ç., H.D., G.G., S.G., F.K. ile fabrika çalışanlarından M.N.A., H.Ç., G.A., İ.D., S.D., M.O.'yu gözaltına aldı. Ayrancılar Jandarma Karakolu'na götürülen şüpheliler, ifadelerinde birbirlerini suçladı. Mahalle sakinleri kavganın gürültü yapan jeneratör nedeniyle çıktığını ileri sürdü. Fabrika çalışanı Halil Durmaz ise, “Mahalle sakinleri, bizden defalarca hurda istedi. Ancak, hurdaları fabrikanın anlaşmalı olduğu bir şirkete verdiğimizi söyledik. Bunun için bize baskı yapıyorlardı. Olay günü de bunun için fabrikaya gelip, kavga çıkardılar” dedi.

Gözaltına alınan 12 şüpheli, işlemlerinin ardından bugün sevk edildikleri adliyede, tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!