Siyah önlükten nefret ederdim

Güncelleme Tarihi:

Siyah önlükten nefret ederdim
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2009 00:00

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, önümüzdeki eğitim döneminden itibaren mavi önlük zorunluluğunun sona ereceğini açıkladı. Çubukçu, "Ben çocukken siyah önlüklerimiz vardı. Önlükten nefret ederdim" dedi.

HÜRRİYET’e öğrenciliği ile ilgili ilginç anılarını anlatan Çubukçu, önlüğünden kurtulmak için, üzerini ıslattığını ya da bir şey döktüğünü söyledi, "Öğretmenim durumu anlamasına rağmen anlayış gösterir ve çıkarmama izin verirdi. Neredeyse her gün önlüğüm çantamda olurdu" dedi. İlkokul öğretmenini ziyarete gittiği son seferde, unuttuğu anılarını yeniden dinlediğini belirten Çubukçu, öğretmeninin dediklerini şöyle aktardı: "O zaman özgürlük savaşçısı olduğumu anlattı. Bir karar alınsa, ’Bizim de fikrimizi almanız gerekmez mi’ diye sorarmışım. Bir resim dersinde de masanın üstüne sürahi koyup resmini çizdirirmiş, ben tavuk resmi çizmişim. ’Niye?’ diye sorduğunda ’Ben dün gece bunu hayal ettim’ diye yanıt verirmişim."

Çubukçu’nun karne alan çocuklara ve çocukların ailelerine önerileriyse şöyle: "Çocuklar tatili tatil gibi yaşasınlar. Çünkü yaşamı öğrenmeye, iyi bir kitabın, iyi bir tatilin, arkadaşlarla paylaşılan anların büyük katkısı var. Sevgimiz onların başarısına endekslenmemeli."

Kötü not telafi edilir

MİLLİ Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Türkkonut Emel Önal İlköğretim Okulu’nda karne dağıttı. Çubukçu’ya, 6 yaşındaki anaokulu öğrencisi Ece Karakaya çiçek verdi. Çubukçu, "Karnedeki kötü notlar telafi edilebilir. Önemli olan çocuklarımıza duyduğumuz güveni, desteği ve sevgiyi sürdürmektir" dedi. Fahir ARIKAN / ANKARA
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!