Kocam tırnaklarını kesmezse tutuklayın onu Hákim Bey

Güncelleme Tarihi:

Kocam tırnaklarını kesmezse tutuklayın onu Hákim Bey
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2009 00:00

Şiddet uyguladığı, zorla ailesinin evine tatile götürdüğü ve kişisel temizliğine özen göstermediği gerekçesiyle karısının şikayetçi olduğu kocaya uzaklaştırma cezası verildi. Koca dişlerini fırçalamaz veya tırnaklarını kesmezse tutuklanacak.

ANKARA’da N.Y. adlı kadın, kocası B.Y.’nin davranışları üzerine, 4320 sayılı Ailenin Korunmasına Dair Kanun uyarınca, korunma tedbirleri alınması için Ankara 8’inci Aile Mahkemesi’ne başvurdu. Kadın, dava dilekçesinde, kocasının kendisine sözlü ve fiili olarak şiddet uyguladığını, çocuklarının yanında dahi bunları yapmaktan çekinmediğini belirterek, çocukluğunda anne ve babasından dayak yiyen kocasının psikolojik sorunları bulunduğunu düşündüğünü ifade etti.

Maaşına ve otomobiline el koyan kocasının kendisini yaz tatillerinde çocuklarıyla beraber üç ay boyunca Bolu’daki kayın validesi ve kayın babasının evinde kalması için zorladığını ileri sürdü.

Kadın, kocasının kişisel temizliğine dikkat etmediğini, dişlerini de fırçalamadığına dilekçesinde yer vererek, kocasına karşı tedbir alınması talebinde bulundu. Başvuruyu değerlendiren Ankara 8’inci Aile Mahkemesi Hákimi Eray Karınca, bir dizi tedbir alınmasına hükmetti. Buna göre, koca, altı ay süreyle eşi N.Y. ve diğer aile bireylerinin oturdukları eve ve iş yerlerine yaklaşamayacak ve iletişim vasıtalarıyla rahatsız edemeyecek.

Dişlerini fırçalamak zorunda

Hákim Eray Karınca’nın, dava kapsamında alınmasına karar verdiği diğer tedbirler ise şöyle:

Evin ve ailenin giderleri ile faturalarını karşılıyor ise kocanın bu yükümlülüğü devam edecek. Ayrıca her bir çocuk için anneye 150’şer lira nafaka ödeyecek.

B.Y, görev yaptığı ilin sağlık müdürlüğüne başvurarak, ruh sağlığı konusunda muayene ve tedavi olacak.

Aile, yaz tatillerinde Bolu’da B.Y’nin ailesinin evinde en fazla 15 gün kalacak.

B.Y, ev içinde sigara içmeyecek, diş ve beden temizliği ile sağlığına özen gösterecek. Ayrıca eşine ve çocuklarına ilgili olacak, sevecen davranacak ve zaman ayıracak.

Mahkemenin bu kararı mahalli karakol aracılığıyla infaz edilecek. B.Y, bu tedbirlere aykırı hareket etmesi durumunda tutuklanacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!