hurriyet.com.tr'den muhteşem gece

Güncelleme Tarihi:

hurriyet.com.trden muhteşem gece
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2009 00:47

Hurriyet.com.tr, Alexa verilerine göre Türkiye'nin bir numaralı haber sitesi olmasını muhteşem bir geceyle kutladı.

Haberin Devamı

hurriyet.com.tr'den muhteşem gece / Foto Galeri

hurriyet.com.tr'den muhteşem gece / Video

Yaklaşık 2 milyonluk bir okur kitlesine ulaşan hurriyet.com.tr bu müthiş başarıyı çalışanlarıyla kutladı. Gecede konuşan hurriyet.com Genel Yayın Yönetmeni Fatih Çekirge internet gazeteciliğinin etkisini anlatırken çok ilginç bir örnek verdi.

ASTRONOT ÖRNEĞİ

/images/100/0x0/55eab439f018fbb8f8916279
Hurriyet.com.tr' okurları sayesinde öyle etkin bir platform haline geldi ki engelliler için yaptığımız kampanya başarı ile sonuçlanıyor. Afganistan'da bile hayat kurtarıyoruz. Tabii ilginç olaylar da oluyor. Örneğin Marmaris'teki bir ABD'li astronotun heykeli denize atılmıştı. Bu olay hurriyet.com.tr'ye haber oldu. Astronot Jim Reilly, dünyanın öteki ucundan bu haberi okudu ve bir mektup yazdı. Mektup kamuoyunda müthiş bir etki yarattı, bunun üzerine dalgıçlarla heykel denizden çıkarılıp yerine kondu.İşte hurriyet.com.tr'nin dünya çapındaki okur zincirinin yarattığı etkinin ilginç bir örneği”

Haberin Devamı

Gecede Hürriyet`in internet vizyonu paylaşıldı. Ortaköy`deki Esma Sultan Yalısı`nda düzenlenen buluşmaya, iş dünyasından birçok önemli davetlinin yanı sıra internet dünyasının önde gelen blog yazarları ve basın mensupları da katıldı. Davetlilerin keyifli ve neşeli sohbetlerle hoşça vakit geçirdiği geceye Sertab Erener şarkılarıyla ayrı bir renk kattı.

Hürriyet`in internet vizyonunun paylaşıldığı gecede konuşan Hürriyet Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Vuslat Doğan Sabancı, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök ve hurriyet.com.tr Genel Yayın Yönetmeni Fatih Çekirge, Hürriyet`in ve hurriyet.com.tr`nin yayıncılık anlayışını ve etkinliğini aktarıp internet yayıncılığına ve reklamcılığına bakış açılarını dile getirdi.

¨Bugün internet kendini kanıtlamış iş modellerini barındıran, teknolojik imkânlarıyla kullanıcıya her alanda kolaylık ve işlevsellik sunan, ekonomisi oturmuş ve hayatımızdan aldığı pay her geçen gün artan yeni bir medya diyen Vuslat Doğan Sabancı, ¨hurriyet.com.tr'nin yayınını sürdürdüğü 12 yıl boyunca internet yatırımlarımızı sürekli ve kararlı bir biçimde devam ettirdik¨ açıklamasında bulundu. İyi bir yayıncılık anlayışı, kaliteli içerik, doğru ve özgün habercilik gibi Hürriyet`in temel yayıncılık anlayışının özünü oluşturan bu ilkeleri internetin merak, sürpriz ve yaratıcılık formülüyle harmanlayarak ortaya bir başarı hikâyesi çıkardıklarını ifade eden Vuslat Doğan Sabancı “Bugün Fatih Çekirge ve ekibi hurriyet.com.tr`de her gün 400`e yakın haberi büyük bir titizlikle işleyerek internet okuyucularına sunuyor¨ dedi.
Hürriyet markasının internet vizyonunu "Türkiye`nin lider basın kuruluşu olan Hürriyet, köklü yayıncılık tecrübesini ve güçlü markasını yenilikçi bir anlayışla internet başta olmak üzere tüm dijital mecralarda etkinleştirecek. Okuyucusu için, kullanıcısı için 'entegre bir yaşam platformu' olacak. Bu anlamda dijital medya alanındaki yatırımlarımız artarak devam edecek" sözleriyle açıklayan Vuslat Doğan Sabancı, konuşmasında internet reklamcılığının günümüzdeki durumunu ve bu konudaki beklentilerini de dile getirdi: "Reklamverenler bu mecrayı henüz etkin olarak kullanmaya başlamadılar. Ajansların giderek büyüttükleri interaktif birimlerinin doğru yönlendirmeleri sayesinde önümüzdeki günlerde reklam kullanımının performans bazlı ve profil odaklı bir sisteme dönüşmesini bekliyoruz. Bu da online yayıncıların kendi performanslarına odaklanmalarını sağlayacak"

Haberin Devamı

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ertuğrul Özkök ise, "Çok canlı ve başarılı bir internet sitesi. Haber değerlendirme performansları çok kuvvetli. Çok kuvvetli bir yazar kadrosu var. En önemlisi Hürriyet markası altında çalışan bir internet sitesi. Şu anda günde 2 milyondan fazla ziyaretçi giriyor bu siteye. Bu çok çok önemli bir rakam" dedi.

YAYINCILIK BAŞARILARIYLA DİKKAT ÇEKEN GÜÇLÜ BİR REKLAM MECRASI

hurriyet.com.tr`nin 12 yıllık serüvenini aktaran Fatih Çekirge bugün ulaştığı noktada hurriyet.com.tr`nin başarılarını yansıtan dikkat çekici rakamlar da sundu. "Ziyaret yoğunluğunu ölçümlemede dünya standardı haline gelen Alexa verilerine göre dünyada 302`nci, gazete kökenli yayınlar arasında ise ilk 10 arasında yer alan hurriyet.com.tr Türkiye`de Google, Facebook, Youtube ve Microsoft Live Search`ten sonra en çok ziyaret edilen web sitesi. Haber portalları sıralamasında ise en çok ziyaret edilen haber portalıdır" şeklinde bilgi veren Fatih Çekirge, hurriyet.com.tr`de günlük görüntülenen sayfaların ortalama 60 milyon, günlük yorum sayısının ise 15 bini bulduğunu belirtti. 1 milyon 227 bin 577 aktif üye sayısının yüzde 44,5`inin 25-34 yaş aralığında olduğunu da söyleyen Fatih Çekirge yayına ilk başladıklarında hafta içi 650 bin, hafta sonu 350 bin civarında olan günlük tekil ziyaretçi sayısının bugün yaklaşık 2 milyonu, aylık tekil ziyaretçi sayısının ise 20 milyonu bulduğunu açıkladı.

Haberin Devamı

Gece de Sertab Erener birbirinden güzel şarkılarını seslendirerek, davetlilere keyifli bir akşam yaşattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!