Canlı yayında Adana vahşeti kavgası

Güncelleme Tarihi:

Canlı yayında Adana vahşeti kavgası
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2009 12:28

Sabah saatlerinde ortaya çıkan ve 8 kişinin hayatını kaybettiği katliam Adana’nın ileri gelenlerini bir birine düşürdü.

Haberin Devamı

Adana Valisi Adana Valisi İlhan Atış, olay yerinde yaptığı uzun incelemeler sonucunda ilk bilgileri verdikten sonra soruşturmanın sağlıklı sürebilmesi için ayrıntılı açıklamanın daha sonra yapılacağını söyledi.

Bu arada televizyonlara bağlanan Adana Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aytaç Durak ilk saatlerde cinayetin kıskançlık yüzünden işlenmiş olabileceğini söyledi. Yaklaşık bir saat sonra tekrar canlı yayına bağlanan Durak bu kez de “Cinayetin ekonomik sıkıntı ve sıcakların yol açtığı cinnet” yüzünden işlenmiş olabileceğini açıkladı.

CANLI YAYINDA KAYIKÇI KAVGASI

Öğlen saatlerinde Başbakan Erdoğan’ın grup konuşması canlı yayınlanırken buna ara verildi ve son dakika anonsu ile yine Durak’a bağlanıldı. Durak bu kez de kendisine bağlı itfaiye ekiplerinden aldığı bilgilerden ulaştığı sonucu aktardı. Ölü bulanan 7 kişinin üzerinin örtülü olduğunu ve bir kişinin ise üstünün açık olduğunu, bu bilgiden yola çıkarak cinayetleri işleyen kişinin intihar ettiğini söyledi. Canlı yayın sırasında bu bilgileri verirken yardımcılarının uyarısı ile bir ara susan Durak, Valinin ofisini aradığını ve kendisini yanlış bilgi vermekle suçladığını kaydetti. Canlı yayında Adana Valisi Atış’a rest çeken Durak şöyle konuştu:
“yanlış bilgi veriyormuşum. Varsa doğru bilgiyi kendisi versin…”

Haberin Devamı

Durak’ın açıklamasından kısa bir süre sonra valilikten yapılan açıklama ile evin 38 yaşındaki oğlunun silahla zanlı olarak yakalandığı duyuruldu.

Cinayetin işlenmesinden sonra canlı yayınlara bağlananlardan Adana Milletvekili Fatoş Gürkan ise “Namus meselesi olabilir” açıklamasıyla dikkati çekti. Söz konusu milletvekili soruşturma devam ederken Türk Ceza Hukuku’nda sürekli hafifletici sebep olarak görülen ve toplum vicdanında suçluların yeterli ceza almadığı kanısına yol açan böyle bir argümanı ortaya sürmesi tepki çekti. Bu açıklamanın bir kadın milletvekilinden gelmesi tepkileri daha da artırdı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!