Kapadokya’da balon kazası: 1 turist öldü

Güncelleme Tarihi:

Kapadokya’da balon kazası: 1 turist öldü
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2009 08:36

Nevşehir’de bu sabah çoğu İngiliz olan turist grubunu gezdirmek için havalanan sıcak hava balonu, Avanos İlçesi Zelve-Paşabağı arasında 50 metre yükseklikten düştü. Olayda İngiliz Kevin John Beurle hayatını kaybederken, İngiliz pilot ile 9 turist yaralandı.

Haberin Devamı

Nevşehir'in Avanos İlçesi Zelve- Paşabağı arasında bir turistin ölümü, 10 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan balon kazasına, düşen balona bir başka balonun sürtünmesinin neden olduğu ortaya çıktı.

Savcının başlattığı soruşturmada görgü tanıkları Kapadokya Balons Şirketi'ne ait iki balonunun kısa arlıklarla havalandığını, rüzgarın etkisiyle daha yüksek irtifadaki balonun sepetinin alttaki balonuna sürtünerek brandayı deldiğini söyledi.

Kazayla ilgili savcı soruşturmayı sürdürürken kazada ölen 61 yaşındaki Kevin John Beurle’ye Avanos Sağlık Ocağı'nda yapılan otopsisinde vücudunda çok sayıda kırık olduğu saptandı. Savcılık ve jandarma, olaya karışan balon pilotlarının uçuş belgelerinin uygun olup olmadığını da araştırıyor.

Bu arada kazada yaralanan turistler Nevşehir'deki ilk müdahalenin ardından Kayseri'ye getirilerek bir özel hastanede tedaviye alındı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!