Miliband: Yeni bir Türkiye kuruluyor

Güncelleme Tarihi:

Miliband: Yeni bir Türkiye kuruluyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2009 00:00

İngiltere Dışişleri Bakanı David Miliband, "İngiltere, Türkiye’nin AB üyeliğini destekleme konusundaki stratejik kararının doğruluğuna her zamankinden daha çok inanmaktadır" dedi.

Çalışma ziyareti için Ankara’ya gelen Miliband, Reuters ajansına verdiği özel demeçte Türkiye’nin AB’ye tam üyeliğinin, "Birliğe ekonomik dinamizm getireceğini, Birliğin enerji güvenliği sorunlarını çözeceğini ve Batı ile İslam dünyası arasında yakın bağlar kuracağını" söyledi. Türkiye’nin AB reformlarını hızlandırması gerektiğini belirten Miliband şunları söyledi: "Herkes Türkiye’nin reformlar yönünde atılımlar yaptığını görmek istiyor. Ama eşit derecede, doğru yönelim ve görüş açısına sahip, açık bir AB de görmek istiyoruz. Böyle bir AB, özellikle ekonomik gerileme döneminde üzerinde çalışmamız gereken bir şey. Son 30 yıla bakarsanız (Türkiye’de) büyük değişiklikler var. Yeni bir Türkiye’nin kurulmakta olduğunu, bunun yönünün, aşikar olduğunu düşünüyorum."

Fenerbahçe sohbeti

BaŞbakan Erdoğan, dün Başbakanlık Resmi Konutu’nda kabul ettiği İngiltere Dışişleri Bakanı David Miliband ile futbol sohbeti yaptı. Erdoğan ile Miliband, Manchester United ile Barcelona arasında dün oynanan Şampiyonlar Ligi final maçını da konuştu. Milli duygular sebebiyle maçta Manchester United’ı desteklediğini söyleyen Miliband, Erdoğan’a "Fenerbahçe nasıl?" diye sordu. Erdoğan da elinin tersiyle işaret ederek, İngilizce "Bath, bath" diye karşılık verdi. Bu yanıt üzerine gülen Miliband, "Büyük takım ama istenen başarıyı bu sene gösteremedi demek ki. Bizde de aynısı oluyor" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!