Ana Sayfa
Son dakika :
Haber
Yaşam
İlanlar
İnteraktif
Arşiv
09 Şubat 2012 Perşembe 01:15

 ADnet  
Reklam için
Hürriyet Anasayfa > Tüm Gündem Haberleri
Önceki Haber     Sonraki Haber

Başkanlığı bıraksa bile 4 yıl daha RTÜK üyesi kalabilir

Meltem ÖZGENÇ / ANKARA 23 Mayıs 2009
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın, "Zahid Akman’ın görevden ayrılmasını istedim. Görev süresi bitince aday olmama sözü verdi" sözlerinin ardından, RTÜK Başkanı’nın sadece başkanlıktan mı yoksa RTÜK üyeliğinden de mi ayrılacağı merak konusu oldu.

14 Temmuz günü başkanlık süresi sona erecek olan Akman’ın, 4 yıl daha üyelik hakkı bulunuyor. AKP kulisinde, Akman’ın üyeliğinin devam edeceği, sadece başkanlıktan ayrılacağı dile getiriliyor.

Akman’dan boşalacak RTÜK Başkanlığı koltuğuna ise yeni üye seçilmesi düşünülen eski Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay’ın getirileceği öne sürülüyor. 13 Mayıs’taki kurada Paşa Yaşar ve Davut Dursun’un üyelikleri sona ermişti. Bunlardan Dursun’un yeniden üyeliğe aday gösterilebileceği belirtilirken, AKP kontenjanından seçilen mevcut üye Taha Yücel’in de Başkanlık koltuğu için iyi bir isim olabileceği iddia ediliyor. CHP kontenjanından seçilen Şaban Sevinç’in üyeliğinin düşmesinin ardından Meclis aritmetiğine göre, RTÜK’e MHP’li bir üye gelecek. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, bu üyenin RTÜK içinden olmasını istediği öğrenildi.
 
Yorumlarınızı Yazınız
Bu haber hakkında henüz yorum yok
Diğer Haberler
Yakala.Co
Hürriyet Kıyasla
Yenibir :)
Hürriyet Emlak
Hürriyet Oto
Tüm Haberler
  Hürriyet Kurumsal Hürriyet USA Hürriyet Avrupa Hürriyet Emlak Yenibiris.com Hürriyet Aile Hürriyet Oto İddaa Avrupa Birliği DYH